"megtaláltam az utamat"

2018.10.31. 07:00

Lipp Adriennek missziója lett a jótékonyság

Lipp Adrienn kalandos életéről, az egykori úrkúti kislányról, aki mert nagyot álmodni és megvalósítani még többet is, mint amire vágyott, korábban már részletesen beszámoltunk olvasóinknak. A kétgyermekes vadász, akinek küldetése lett a jótékonyság, legutóbb az Országos Magyar Vadászkamara Aranyérme kitüntetésben részesült.

Borsos Renáta

A vadászokért, a vadászatért végzett kiemelkedő munkájáért aranyéremmel tüntették ki Lipp Adriennt Fotó: Szigeti Edit

A megtisztelő elismerést a vadászokért, a vadászatért végzett kiemelkedő munkájáért – mellyel hatékonyan építi a hidat a vadászó és nem vadászó társadalom között – kapta. Legfrissebb érdeme, hogy nemrégiben megjelent vadásztörténeteit papírra vetett, Diana nyeregben című könyvének teljes bevételét, a jövő nemzedékének a taníttatására ajánlotta fel. Elmondta, az elmúlt hónapokban több mint 500 gyermeket látott vendégül úrkúti villájában, hogy megismertesse velük a természet értékeit.

A vadászokért, a vadászatért végzett kiemelkedő munkájáért aranyéremmel tüntették ki Lipp Adriennt Fotó: Szigeti Edit

– Az évek során megtaláltam az utamat. Misszióm lett a gyerekek tanítása. Vallom, hogy abból a sok jóból, amit az élet nekem adott, vissza kell adnom. Vadasparkunkban megismerkedtek a gyerekek az állatok gondozásával, a vad iránti tisztelettel. Például fészket készítettek szalmából a mandarinrécéknek, szecskavágóval csalánt aprítottak a mangalicáknak, lecsutakolták a lovakat és megetették a dámszarvasokat. A trófeatermemben csillogó tekintettel hallgatták vadászkalandjaimat, bővítve ismereteiket. Ennek tükrében indítottam útjára ingyenes előadássorozatomat általános iskolákban, gimnáziumokban. Vadászfilmjeimen keresztül látják, amint harmóniában élünk a természettel. Több diákot vittem vadmeg­figyelésre – mondta el érdeklődésünkre Adrienn.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában