A fejlesztések növelik a község megtartóerejét

2018.10.03. 20:07

Megújult a nagyteveli orvosi rendelő

A napokban átadták a május–augusztus között, 18,25 millió forint pályázati támogatásból felújított orvosi rendelőt.

Laskovics Márió

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Orbán Sándor polgármester átvágja a nemzeti színű szalagot, a háttérben Bedy Imre plébános

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A pályázati támogatás az orvosi rendelő energetikai felújítását szolgálta.

Orbán Sándor polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, s elmondta, a május elejétől augusztus végéig megtörtént felújításnak köszönhetően remélhetőleg megoldódott az épület fenntartása. Az 1971-ben épült orvosi rendelő rekonstrukciója során kicserélték a tetőzetet, szigetelték a födémet, a határolófalakat, a lábazatot, napelemet telepítettek, korszerű fűtési rendszert alakítottak ki, megújult a világítási rendszer, és önerőből újratérkövezték a bejárati részt.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Orbán Sándor polgármester átvágja a nemzetiszínű szalagot, a háttérben Bedy Imre plébános Fotó: Laskovics Márió/Napló

A település egyéb fejlesztései közül kiemelte a járdafelújítást: tavaly 1650, idén pedig 1850 négyzetméternyi járdaszakasz újul meg, így elmondható, hogy a falu összes járdája – mintegy 5000 négyzetméteres területen – új térkövet kapott az elmúlt négy évben. A következő beruházás a tornacsarnokot érinti majd. Köszönetét fejezte ki a kivitelezés valamennyi szereplőjének, s végezetül azt kívánta, hogy az orvosi rendelőt minél kevesebben, a védőnői tanácsadót pedig minél többen látogassák.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos úgy fogalmazott, a Nemzeti energiahatékonysági cselekvési terv céljai közt szerepel a középületek energetikai veszteségeinek csökkentése, uniós forrásokból erre mintegy 350 milliárd forintot fordít az állam. Kiemelte a nagyteveli fejlesztéseket és a község megtartóerejét.

Bedy Imre ugodi plébános a gyógyító Jézusról szólva megáldotta a korszerűsített épületet, melynek bejárását követően a megjelenteket fogadás várta a művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában