hetedszer

2018.10.24. 07:00

Must vagy soha! – Szüreti Fesztivál Lovason

Hetedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat a faluház udvarán a Szüreti fesztivált. Az égiek most is – mint az elmúlt években – kegyesek voltak, hiszen hétágra sütött a Nap, gyönyörű idő volt, sokan jöttek a kisbíró szavára.

Szendi Péter

Tari Tibor összedobolta a jónépet és a jószágot, és „Must vagy soha” felkiáltással megkezdődött a szüreti felvonulás. Elöl a felvezető rendőrautó – ügyelve a biztonságra –, azután a szüreti haranggal Ferenczy Gáborné polgármester és Volford-Hull Zita alpolgármester. Őket követte a lovaskocsi, melyről kellemes muzsika szólt. Nyári László ujjai fürgén mozogtak a tangóharmonikán, felesége gyönyörű hangján a szürethez illő nótákat énekelt. Következtek a lovasok, akik szép számmal képviseltették magukat, az alkalomhoz illő ruhába öltözve.

A felvonulás a faluház udvarára érkezett vissza, ahol a gyerekeket a Napraforgóház Gyermekudvar animátorai várták szeretettel. Termésbábokat, madárijesztőt, őszi kitűzőt készítettek velük, de volt sok játék is, valamint beszélgetttek a magyar népmesékről.

A Csopak Táncegyüttes tagjai Kovács Norbert (Cimbi) koreográfiáira táncoltak csodaszépen. Közben Sárdi Máté falugondnok a kemencében sült kenyérrel, valamint sütőtökkel kínálta a vendégeket. Aki pedig meleg ételre vágyott, az sem maradt hoppon, a Sarok Borozó idén is finom babgulyással melegítette a fázósabbakat. Este Dávid Roland koncertjét élvezhették a rockzene rajongói. Az énekes fantasztikus hangjával sokakat levett a lábáról.

Napnyugta után érezhetően lehűlt a levegő. Többen hazaszaladtak melegebb holmiért, mások táncra perdültek, és így próbáltak megküzdeni az elemekkel. A SaSi Duó éjfélig gondoskodott a jó hangulatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában