BAKONYOSZLOP

2018.11.14. 11:00

Félresiklott emberi életek kapnak tőlük új reményt

Közösen ünnepelt kedden a bakonyoszlopi gyermekotthonban a Szociális munka napja alkalmából a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém megyei kirendeltsége, valamint a fenntartásában lévő Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat.

Juhász-Léhi István

A pápai Jeges utcai lakásotthonban dolgozó Kocsis Mihályné veszi át az elismerést Czibik Norberttől Fotó: Penovác Károly

Czibik Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese ünnepélyes megnyitójában elmondta: november 12-e azoknak az embereknek a napja, akik az egyik legbensőségesebb és legemberibb hivatást végzik. Magyarországon jelenleg csaknem 100 ezren dolgoznak a szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti ágazatban és naponta közel 800 ezer embernek segítenek. „Számtalanszor önök kellenek ahhoz, hogy a félresiklott emberi életek új reményt kaphassanak” – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy saját napi nehézségeik ellenére is elkötelezetten állnak a rászorulók szolgálatára a kollégák.

A pápai Jeges utcai lakásotthonban dolgozó Kocsis Mihályné veszi át az elismerést Czibik Norberttől Fotó: Penovác Károly

Köszöntőjét Rybár Judit, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatója azzal kezdte, hogy Fülöp Attila államtitkár hétfőn, a Parlamentben elhangzott szavait tolmácsolta az ünneplők felé, majd szólt a Szociális munka napjáról és a megyében dolgozókról. Mint azt megtudtuk, az SZGYF fenntartásában a megyében működő fogyatékos személyek, pszichátriai és szenvedélybetegek intézményében 564 munkatársuk gondoskodik 1029 személy ellátásáról. Ugyanakkor a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál 351 szakemberük gondoz 576 gyermeket. „A szociális és gyermekjóléti szakemberek a születéstől az elmúlásig jelen vannak a gondozottak életében” – emelte ki Rybár Judit.

A köszöntők után szakmai elismerések átadása, majd ünnepi műsor következett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában