Lelki támaszt nyújtanak a betegeknek

2018.12.14. 07:00

Az önkéntes segítőket köszöntötték a megyei kórházban

Bensőséges ünnepségen köszönték meg az önkéntes segítők egész éves munkáját a Csolnoky Ferenc Kórházban csütörtökön.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hosszú évek óta hagyomány, hogy az év vége közeledtével összejövetelen köszöntik a betegeket szabadidejükben segítőket. A Csolnoky kórházban jelenleg tizenöt önkéntes dolgozik az egyes belgyógyászati, a reumatológiai, a szülészet-nőgyógyászati és a sebészeti osztályon, mondta kérdésünkre Nagy Mónika szociális munkás, aki Herbst Boglárkával látja el az önkéntesek koordinálását.

 

Balla Emőke, a Napló főszerkesztő-helyettese köszöntőjében kiemelte, lapunk és kiadónk évek óta szívügyének tekinti a fontos és komoly munkát végző kórházi önkéntesek elismerését. A főszerkesztő-helyettes a kiadónk gondozásában megjelent Hétköznapok és ünnepek ételei című szakácskönyvet adta át a reumatológiai osztályon segítő Diószeginé Eichardt Erzsébetnek és Gosztonyi Károlyné Évának, aki az 1. számú Belgyógyászati Osztályon végzi önkéntes tevékenységét. Később veszi át a jutalmat Kálmán Lászlóné Marika.

Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató köszönetet mondott az önkénteseknek egész éves munkájukért, majd arról beszélt, összetartó közösség az övék, akiknek munkája sokat jelent a betegeknek, mert megoszthatják velük gondjukat, félelmeiket is. A kórház színházi belépővel, kézilabda-mérkőzésre szóló jeggyel, az Agóra filmklubjára szóló belépővel, és a dobai szocioterápiás intézet gondozottjai által készített kézműves termékekkel ajándékozta meg az önkénteseket. A rendezvényen Mosonyi Orsolya, a szemészeti osztály ápolónője adott elő énekeket, az összejövetel kötetlen beszélgetéssel zárult.

A kórház jövő tavasszal is elindítja az önkéntességre felkészítő képzést, amelyre várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában