eu-s pályázaton nyertek

2018.12.09. 08:43

Három Veszprém megyei település is ingyenes wifipontot létesíthet

Az Európai Bizottság kihirdette WiFi4EU finanszírozási programjának pályázati eredményeit, amely szerint mintegy 2800 európai helység, köztük megyénkből Balatonkenese, Lovászpatona és Öskü létesíthet ingyenes wifi-hozzáférési pontokat – közölte az uniós bizottság a napokban.

Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős európai biztos sajtótájékoztatóján elmondta, a program keretében egy-egy önkormányzat 15 ezer euró (mintegy 4,6 millió forint) értékű utalványt kap, hogy a közösségi élet színterein – könyvtárakban, múzeumokban, parkokban, köztereken – internetkapcsolatot tudjon kiépíteni.

A WiFi4EU-hálózatok ingyenesek lesznek, nem lesznek rajtuk reklámok, és használatukért a felhasználóknak nem kell személyes adataikat megadniuk – közölte.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a következő két évben további három pályázati felhívást hirdetnek meg a WiFi4EU kezdeményezés keretében. A következő felhívást 2019 elején teszik közzé.

A portfolio nyilvánosságra hozta a nyertes települések listáját, amelyből kiderül, hogy Veszprém megyéből Balatonkenese, Lovászpatona és Öskü létesíthet ingyenes wifi-hozzáférési pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában