Veszprém

2018.12.19. 07:00

Költséghatékonyan működik a kormányhivatal

A kormányhivatal több épületét korszerűsítették idén energetikailag, és a megyében élőket már kormányablakbusz is segíti ügyeik intézésében, hangzott el Takács Szabolcs kormánymegbízott évértékelőjében a megyeházán.

Marton Attila

A Bakonyi Műszaki Mentő Egyesülettől Fallmann József elnök és Kukoda György gazdasági elnökhelyettes vette át jelképesen az eszközöket Takács Szabolcstól és Huszár Péter alezredestől, a védelmi bizottság titkárától Fotó: Marton Attila

A Veszprém Megyei Kormányhivatal közel kétezer hatáskörben jár el, és idén közel 1,4 milliós ügyfélforgalmat bonyolított le. Az adatokat Takács Szabolcs kormánymegbízott ismertette. Arról is beszélt, az európai uniós KEHOP-program keretén belül 26 épületen hajtottak végre energiatakarékossági fejlesztést, amelynek révén csaknem egynegyedével mérsékelték a hivatal rezsiköltségét.

Takács Szabolcs felidézte, Veszprém az első tíz megye között szerepel, ahová idén kormányablakbusz került.

A Bakonyi Műszaki Mentő Egyesülettől Fallmann József elnök és Kukoda György gazdasági elnökhelyettes vette át jelképesen az eszközöket Takács Szabolcstól és Huszár Péter alezredestől, a védelmi bizottság titkárától Fotó: Marton Attila

A megyében működő 14 kormányablak – amelyek közül a berhidai idén nyitott meg – mellett a mozgó ügyintézés lehetővé teszi, hogy a kistelepüléseken élők helyben intézhessék el ügyeiket. A kormány­ablakbusz 27 településen járt októberben és novemberben, és több mint 200 állampolgár intézhette el ügyeit. Az Agrártámogatási és Vidékfejlesztési Főosztály új épületbe költözhetett, és elkészült a központi irattár, ismertette a kormánymegbízott. A hivatal ingatlangazdálkodása kapcsán kiemelte, 2014-hez képest mára 22 ingatlannal használ kevesebbet a hivatal, miután több szervezeti egységet költöztettek össze, csökkentve a kiadásokat.

A kormánymegbízott kitért arra is, a kormányhivatal társadalmi feladatokat is ellát: két véradást szerveztek idén, ajándékokat gyűjtöttek rászoruló gyermekeknek, Játék és tudomány címmel tartottak ismeretterjesztő foglalkozásokat iskolásoknak. A rendezvényen két megyei önkéntes szolgálatot teljesítő egyesületnek adott át felszereléseket Takács Szabolcs kormánymegbízott és Huszár Péter alezredes, a védelmi bizottság titkára. A zirci Bakonyi Műszaki Mentő Egyesületet rádiókészülékekkel és füles hevederrel, míg a Pápai Önkéntes Tűzoltó Egyesület működését csapatsátorral segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában