bíznak a pályázati segítségben

2019.01.10. 20:00

Csendes évet hagyott maga mögött Vöröstó

A körülbelül 90 lelket számláló kistelepülés életében csendesen telt el a 2018-as év. Az önkormányzat saját erőből féltetős beállót építtetett a falugondnoki busz részére a faluház udvarán, és a Kálvárián a kiskápolna tetőjavíttatására is sor került.

Molnár Sándor

Kocsibeálló készült a faluház udvarán

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Voltak problémáik külterületi utakkal, mert kiderült például, hogy a már több tíz éve használt, önkormányzati tulajdonban lévő út nyomvonala magánterületen halad át, ezért azt módosítani kellett. Két külterületi út helyzetét kellett rendezni, ami komoly kiadással járt. Még december hónapban kezdődött el a Nagyvázsony és Vöröstó közötti bekötőút rendbetétele is, amit szintén önerőből oldanak meg.

Rákos Margit polgármester Fotó: Molnár Sándor/Napló

Rákos Margit polgármester elmondta, hogy 2018-ban pályáztak belterületi utak és járdák felújítására, de sajnos nem jártak sikerrel. Tavaly három házat adtak el a faluban és egy ház épült, ami már nagy dolognak számít Vöröstó életében.

A közösségi rendezvények sorából a polgármester kiemelte a Szécsi Pál-estet, a télapóünnepséget, amelyen igaz, hogy csak hat kisgyermek és a szüleik vettek részt, ennek ellenére Rákos Margit fontosnak tartja, mert az itt élő gyerekeknek nem származhat hátrányuk abból, hogy ilyen kevesen vannak a faluban. Karácsony és szilveszter között pedig tartottak egy jó hangulatú évbúcsúztatót Szeles József színművész közreműködésével.

Kocsibeálló készült a faluház udvarán Fotó: Molnár Sándor/Napló

A polgármester bízik benne, hogy az idei évben sikerrel pályáznak majd, mert nagyon fontos lenne a faluház energetikai felújítása. A fűtésrendszert kellene korszerűsíteni, mert a régi gázkonvektorok már nem hatékonyak. Emellett a nyílászárók cseréjére is szükség lenne. A plébánia felújításának is eljött az ideje, mert nagyon romlik az állaga. Az egyébként nagyon szép épület rendbetételét az egyházzal egyetértésben szeretnék megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában