Megköszönték a támogatást

2019.01.23. 20:44

Élménygazdag évük volt a Kozmutza iskola diákjainak

A Kozmutza Flóra Alapítványt két szülő hozta létre 21 évvel ezelőtt, 10 ezer forinttal. Tavaly az adományozóknak köszönhetően már másfél millió forintot fordíthattak programokra és ajándékozásra.

Molnár Sándor

A Tüzér utcai intézmény tanulói és tanárai zenés műsorral lepték meg a közönséget

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az értelmi sérült gyermekek szabadidős tevékenységének tartalmasabbá tételére, kulturális és sporttevékenységük támogatására létrehozott alapítvány hagyományosan, vendégül látta támogatóit.

A Tüzér utcai intézmény tanulói és tanárai zenés műsorral lepték meg a közönséget
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Bernáth Ildikó, az alapítvány elnöke köszönte mindazoknak az egyesületeknek, vállalkozásoknak, magánszemélyeknek, önkormányzati és országgyűlési képviselőknek azt az anyagi támogatást, amivel segítettek megvalósítani az alapítvány megalakulásakor kitűzött céljait. Kiemelte: tavaly is nagyon sikeres programjaik voltak az integráció jegyében.

– Az a meggyőződésem és a tapasztalatom, hogy minél fiatalabb korban ismerik meg az ép gyerekek a fogyatékos gyerekeket, annál sikeresebb az integráció. Annál nyitottabbak a többségi társadalom tagjai, hogy elfogadják, illetve befogadják a fogyatékos gyerekeket, akikből fogyatékos felnőttek lesznek, hiszen ez az állapot állandó – fogalmazott Bernáth Ildikó, majd szólt arról, hogy sikerrel rendezték meg az elmúlt évben a veszprémiek számára már ismert két integrációs programot, a Jótékony mozgást és a városismereti gyaloglónapot, amelyeken több száz diák vett részt és a város valamennyi iskolája képviseltette magát. Ezenkívül a sérültek napján a Kozmutza-iskola majdnem összes tanulója kirándulhatott Salföldre, a nyári táborozásokon pedig 64 gyermek jutott élményekhez.

Nagy sikere volt a mozilátogatásnak és a karácsonyi ünnepségnek is. Utóbbin az alapítvány megajándékozta a gyerekeket. Bernáth Ildikó elmondta, hogy 2018-ban az adományozóknak köszönhetően másfél millió forintot fordíthattak programokra és ajándékozásra, amiért nagyon hálásak a felajánlóknak.

A délutáni programon a Tüzér utcai intézmény tanulói műsorral is készültek. Színkottából zenélt a Napraforgó zenekar, néhány diák énekelt, Esső Tamás pedig saját koreográfiáját táncolta el. A vendégek megnézhették a 2018-as év fényképekkel bőven illusztrált összefoglalóját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában