sokan érdeklődtek

2019.01.23. 11:00

Fejlesztésekről és a költségvetésről is szó volt a Pápai Polgári Kör összejövetelén

A közbeszerzési eljárás ellenőrzése miatt nem kezdődhettek még meg az új piaccsarnok építési munkálatai – többek között ezt tudhatták meg az érdeklődők a Pápai Polgári Kör legutóbbi összejövetelén az egyik belvárosi vendéglátóhely emeleti termében.

Polgár Tibor

Sokan ellátogattak a Pápai Polgári Kör januári összejövetelére az egyik belvárosi vendéglátóhelyre

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Rádi Róbert, a városi beruházások koordinációját végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője kifejtette: az egyes pályázatok megvalósításának több kötelező feladata, előírása, határideje is van, amiket kivétel nélkül szigorúan be kell tartani ahhoz, hogy a projekteket majd le lehessen zárni. Például minden közbeszerzési eljárás ellenőrzésen megy át, ez pedig időbe telik. Rádi Róbert kiemelte, a régi piactér elbontásával előrehoztak egy olyan munkát, amit ugyan a kivitelező kiválasztása után is el lehetett volna végezni, de így ennek a munkafázisnak az időtartama már nem terheli az építkezési szakaszt, tehát az új piaccsarnok megépítésére több idejük lesz a szakembereknek.

Rádi Róbert helyi fejlesztésekről tájékoztatott

Az ügyvezető szólt arról is, hogy megkezdődtek a közlekedésfejlesztési projekt kivitelezési munkái, amihez kapcsolódóan január végéig öt új gyalogos-átkelőhely készül el a városban. Ezt követi majd a beruházás többi elemének megépítése. A fejlesztés egy lámpás kereszteződés kialakítását tartalmazza az Erkel Ferenc utca és a Somlai út csomópontjában, körforgalom létesül a Téglagyári út, a Szent István út és a Várkert út találkozásánál, továbbá két városkaput is létrehoznak, illetve kerékpárutakat építenek.

Sokan ellátogattak a Pápai Polgári Kör januári összejövetelére az egyik belvárosi vendéglátóhelyre Fotó: Polgár Tibor/Napló

A rendezvényen Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, a város készülő 2019-es költségvetését azon célkitűzés mentén alkotják meg, hogy az utolsó fillérig felhasználják azokat a forrásokat, amiket az önkormányzat fejlesztésekre kapott, és minden egyes elnyert pályázat megvalósuljon. Áldozó Tamás külön kitért a GfK Piackutató Intézet felmérésére, miszerint a pápai lakosság vásárlóereje mostanra meghaladta az országos átlagot, sőt, nyolc megyeszékhely hasonló mutatóját. Ennek alapján elmondható, hogy átlagban egy pápai háztartásnak magasabb a vásárlóereje, mint például egy debreceninek, egy pécsinek, vagy éppen egy kecskemétinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában