vízkereszt

2019.01.09. 19:54

Megszentelték a Balatont Udvariban

A tihanyi apátság képviseletében Kiss Domonkos, Barkó Gábor Ágoston és Mogyorósi Ányos bencés atya vízkeresztkor megszentelte a tavat Balatonudvariban. A hagyományos eseményt az apátság és a helyi önkormányzat szervezte meg.

Kovács Erika

Balatonudvariban Vízkeresztkor szentelték meg a Balatont Fotó: Balatonudvari Önkormányzat

Az ünnep a római katolikus templomban Kiss Domokos bencés atya miséjével kezdődött, majd a hívők a balatonudvari strandra mentek, ahol az atya Barkó Gábor Ágoston és Mogyorósi Ányos bencés atyával együtt megáldotta a Balatont.

Balatonudvariban vízkeresztkor szentelték meg a Balatont Fotó: Balatonudvari Önkormányzat

- Minden életnek forrása a víz, ezért kell az élő vizeket tisztelni és megbecsülni – fogalmazott Kiss Domokos, majd megemlékezett a vízkeresztről. A parton kalácsot is osztott a híveknek, akiket a helyi kultúrházba szeretetvendégségre invitált. Itt az apátság étellel, az önkormányzat pedig forró italokkal kínálta az embereket, a hívek pedig házi finomságokat, süteményt, helybeli bort, pálinkát tettek az asztalra.

Szabó László polgármester azt mondta, nagyon jó, hogy a lakosság január elején ismét találkozik, mert a beszélgetések egy jó közösség életében alapvetőek, és ezt az összetartozást, illetve összefogást szolgálja a Balaton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában