segítség a bajban

2019.01.03. 07:00

Mopedet kapott a karitásztól a sümegi férfi

Elektromos mopedet kapott a karitásztól Kovács Péter, aki csaknem két évtizede egy motorbaleset következtében vált mozgássérültté.

Tisler Anna

Kovács Péter édesanyjával és a karitászszervezet tagjaival az átadás alkalmával Fotó: Tisler Anna

A ma 39 éves fiatalember gerince sérült meg, azóta kerekesszékkel közlekedik. A Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Szijártó László adta át a mopedet Péternek. Az átadáson a sümegi származású, ma plébánosként Pápán szolgáló igazgató elmondta, gyermekkorától is­meri Pétert. A segélyszervezet egy gyógyászati segédeszközöket gyártó cégtől négy járművet kapott, amelyekből kettő Veszprém megyébe került.

Kovács Péter édesanyjával és a karitászszervezet tagjaival az átadás alkalmával Fotó: Tisler Anna

A csaknem egymillió forintos eszközt egy évre adják ingyenes használatra. Ezután megvizsgálják a jogosultságot, és ha a használó állapota miatt a bérlet továbbra is indokolt, korlátlan ideig hosszabbítható a szerződés.

Kovács Péter elmondta, hogy az eszköz sokban megkönnyíti az életét. Szüleivel él, és sok barátja van, szeret közösségben lenni. Kerekesszékével nem tudott még a legkisebb dombra sem felmenni, valakinek fel kellett tolnia, a mopeddel azonban önállóan eljuthat bárhova.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában