nővére is büszke rá

2019.01.23. 07:00

Pankát, az év első várpalotai babáját köszöntötte a polgármester

A január 2-án világra jött Molnár Panka a 2019-es év első várpalotai újszülöttje. A babát és szüleit, Vass Katalint és Molnár Lászlót, valamint Panka nővérét, Molnár Grétát köszöntötte Campanari-Talabér Márta polgármester.

Szabó Péter Dániel

Vass Katalint és kislányát, Molnár Pankát köszönti Campanari- Talabér Márta, Várpalota polgármestere. A háttérben Molnár László, a büszke édesapa

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Szép hagyomány a településen, hogy Várpalota polgármestere minden januárban köszönti az adott év első helyi babáját. Ezúttal a Molnár családhoz vezetett az útja, hiszen január 2-án 12.03-kor született meg Székesfehérváron Vass Katalin és Molnár László második kislánya, Molnár Panka.

Vass Katalint és kislányát, Molnár Pankát köszönti Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere. A háttérben Molnár László, a büszke édesapa Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A boldog szülők a kishúgára nagyon büszke, hétéves Gréta társaságában fogadták Campanari-Talabér Mártát szépen felújított otthonukban. Elmondták, nem számítottak arra, hogy Panka lesz az év első palotai babája, hiszen két héttel későbbre várták, ám szerencsére mindenféle probléma nélkül, természetes úton, néhány óra vajúdást követően már január 2-án megszületett a fehérvári kórházban.

Az 52 centiméterrel és 3430 grammal világra jött csöppség lassan egy hónapos lesz tehát, s szerencsére egészséges, szépen növekszik, mondják büszkén a kissé fáradt szülők. A kislányt elhalmozza szeretetével nővére, Gréta. A Várkerti iskolába járó kisdiák puszilgatja, babusgatja kishúgát, s rendszeresen énekel is neki.

A takaros lakásban élő családot a polgármester gyermekjátékokkal, egészségügyi csomaggal, virágcsokorral és egy üveg finom borral köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában