Kérdések és megoldások 

2019.02.27. 11:00

Gyakorlati problémákat oldottak meg a veszprémi versenyen

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara február 23–25. között ren­dezte meg a XVIII. Tímár László tanulmányi emlék- és esettanulmányi megoldóversenyt, melynek során 16 csapat egy hétvégén át dolgozott egy eset megoldásán.

Leitner Vera

A verseny résztvevői és a nyertesek a tapasztalatok mellett tárgynyereményekkel is gazdagodtak. Középen Soós András, az Unilever veszprémi gyárának igazgatója

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Nagyon szeretnénk, ha a következő években a nyitottság jellemezne bennünket – mondta el Fehérvölgyi Beáta, a gazdaságtudományi kar dékánja.

Fehérvölgyi Beáta, a gazdaságtudományi kar dékánja hozzátette, a verseny egyaránt nyit a vállalatok, a munkaerőpiac és a középiskolások felé. – Fontos, hogy megmutassuk, mit tudnak a diákjaink, és ezt a tudást miként lehet egy vállalati környezetben felhasználni még úgy is, hogy a hallgatóknak esetleg nincs konkrét munkatapasztalatuk – tette hozzá a dékán.

A verseny résztvevői és a nyertesek a tapasztalatok mellett tárgynyereményekkel is gazdagodtak. Középen Soós András, az Unilever veszprémi gyárának igazgatója

Az idei versenyfeladat alapját képző konkrét esetet az Unilever Magyarország Kft. szolgáltatta. A cég veszprémi gyárának igazgatója, Soós András elmondta, számos vállalatot érintő, valós problémát választottak, amikor a munkaerő-felvétel és -megtartás kérdését tárták a versenyzők elé, akiknek erre kellett megoldást találniuk.

Az igazgató hozzátette, a folyamatosan bővülő, növekedő nagyvállalatoknak szükségük van a kreatív fiatalok tudására, a versenyen született megoldásokat pedig szeretnék kipróbálni a gyakorlatban is. Szentes Balázstól, a Pannon Egyetem oktatójától, a verseny főszervezőjétől megtudtuk, a tizenhat részt vevő csapatból tíz a Pannon Egyetem veszprémi, kettő a nagykanizsai kampuszáról, egy-egy további csapat pedig a Miskolci Egyetemről, a Debreceni Egyetemről, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemről és a révkomáromi Selye János Egyetemről érkezett.

Végigkövette a versenyt négy középiskolás diák is, akik egy-egy békéscsabai középiskolát képviseltek. Ők szimbolikusan az ottani evangélikus gimnáziumból indultak el Veszprémbe, akárcsak annak idején Tímár László az érettségi után. A középiskolások a verseny, az egyetem és a város megismerése mellett arra is törekedtek, hogy kapcsolatot építsenek a veszprémi diákönkormányzatokkal.

A hétfői eredményhirdetésen több kategóriában díjazták a résztvevőket.

A legjobb, Pannon Egyetemről érkezett csapat a CTU – Controllers of the Universe lett, míg a vendégegyetemek csapatai közül a miskolci Partners végzett az első helyen. A résztvevők és a nyertesek értékes tárgynyereményekkel, vásárlási utalványokkal, könyvekkel, tréningrészvételi lehetőséggel gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában