Bútor hulladékból

2019.02.09. 07:00

Kreatívan hasznosítják újra a raklapokat a veszprémi iskolában

Fahulladékból készítettek bútorokat a Táncsics szakgimnázium kilencedik évfolyamos tanulói.

Marton Attila

A raklapból készült ülőalkalmatosságokat az iskola aulájában helyeztek ki

Fotó: Penovác Károly/Napló

Mátyás Mónika, a Kör Alapítvány vezetője elmondta, az elmúlt hónapokban több veszprémi középiskolába ellátogató Gondold át a Suliban! elnevezésű programmal igyekeztek az újrahasznosításról és a hulladékok kezeléséről hasznos információkat átadni a jövő szakembereinek. Az újrahasznosítás jegyében a Táncsics Mihály Középiskola kilencedik osztályos asztalostanulóival a manapság egyre népszerűbb alapanyagnak számító raklapok megmunkálásával foglalkoztak.

A raklapból készült ülőalkalmatosságokat az iskola aulájában helyeztek ki
Fotó: Penovác Károly/Napló

A 25 fős osztály tanulói az iskola Házgyári úti asztalosműhelyében készítették a raklapbútorokat fahulladékból – mondta el Kajtár Jenő, az asztalostanulók szakoktatója, aki a projektet Sanda András szaktanárral felügyelte. Hozzátette, a diákok méretre vágták, majd csiszolták a fahulladékot, az elkészült ülőalkalmatosságokat az iskola aulájában helyeztek ki. A diákok örültek a projektnek, és külön motiválta őket, hogy maguknak és társaiknak készíthették el a bútorokat.

Eveli Péter intézményvezető arról beszélt, a közösségi tér újragondolásának első lépése volt a raklapbútorok kihelyezése, a közeljövőben a hozzájuk illő dizájnnal készítenek asztalt és burkolatot a faipari tanulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában