táncgálával segítenek

2019.02.08. 14:00

Összefogtak a leégett otthonú berhidai családért

Ez az eset hatalmas megrázkódtatást jelent. Reméljük, a gála révén segíteni tudunk a családnak – nyilatkozta Kollarics-Kalocsa Ágnes, a Báthory család számára szervezett jótékonysági gála egyik szervezője.

Leitner Vera

A Dance Action kis táncosai vezetőjükkel, Kolarics-Kalocsa Ágnessel. A jótékonysági gálával szeretnének segíteni

Fotó: Dance Action SE

Mindene odaveszett a berhidai Báthory családnak, mikor egy hónappal ezelőtt – feltehetően a ház elektromos hálózatának meghibásodása miatt keletkezett tűzben – leégett az otthonuk. A házaspár és nyolc hónapos kisfiuk megsegítésére szervez jótékonysági táncgálát Csapó Zsuzska, a Balaton Fitness SE vezetőedzője, és Kollarics-Kalocsa Ágnes, a Dance Action SE vezetőedzője, koreográfusa a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárban február 10-én, vasárnap 16 órakor.

A Dance Action kis táncosai vezetőjükkel, Kolarics-Kalocsa Ágnessel. A jótékonysági gálával szeretnének segíteni Fotó: Dance Action SE

A szerencsétlenséget elszenvedett család részéről Báthoryné Dávodi Döniz elmondta, jelenleg Csajágon, a templom mellett, egy táborozások alkalmával használt épületben kaptak átmeneti szállást, ám az most még bizonytalan, egykori otthonukat újra fel tudják-e építeni. Az édesanya korábban nem ismerte személyesen a Balaton Fitness SE és a Dance Action SE edzőit, ám nagyon hálás, amiért felkeresték a jótékonysági gála ötletével.

Kollarics-Kalocsa Ágnes Pétfürdőn, Csató Zsuzska pedig Veszprémben és Balatonalmádiban edz tánccsoportokat, s mikor hallottak a környéken élő, szerencsétlenül járt családról, úgy döntöttek, segíteni szeretnének nekik. – Helybéli csapatokat hívtunk a gálára. Nagy az összetartás, jóban vagyunk egymással, mindenki azonnal igent mondott a megkeresésre – mondta el a vezetőedző, akitől megtudtuk, hiphopot, akrobatikus, valamint líraibb, modern elemekből építkező előadást és showtáncot is láthatnak a nézők a vasárnapi jótékonysági gálán, ahol belépőjegy helyett becsületkasszás rendszerben fogadják a családnak szánt felajánlásokat. A helyszínen emellett tárgyi adományokat is gyűjtenek, az édesanya elmondása szerint tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószereket, 4–5-ös méretű pelenkát, konyhai edényeket, tárolódobozokat egyaránt hálásan fogadnak, jelenleg ezek a dolgok jelentenék a legnagyobb segítséget a Báthory család számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában