Csillagbuszos rajzok és pólók

2019.02.09. 14:00

Pályázatot hirdet a veszprémi AutiSpektrum Egyesület

Az autista gyermekek és környezetük megsegítésével foglalkozó veszprémi AutiSpektrum Egyesület rajz- és pólótervező pályázatot hirdet, melyek beküldési határideje március 1.

Müller Anikó Hanga

Az egyesület a Csillagbusz ihlette alkotásokat vár, mondta Brokés Judit elnök

Fotó: Müller Anikó Hanga

Az egyesület 2016 tavaszán kiadta és támogatásoknak köszönhetően eljuttatta egy autista kisfiú mindennapjairól, közösségbe való beilleszkedéséről szóló Csillagbusz című mesekönyvet az ország legtöbb óvodájába, általános iskolájába.

Az egyesület a Csillagbusz ihlette alkotásokat vár, mondta Brokés Judit elnök Fotó: Müller Anikó Hanga

Az 5. veszprémi Autizmus világnapi rendezvénysorozat keretében most autizmus témájú rajzpályázatot hirdetnek a megyei óvodások és általános iskolák alsó tagozatába járó diákok részére. A/4-es méretű, tetszőleges technikával készített alkotásokat várnak, vagy a honlapjukon meghirdetett felhíváshoz csatolt térbeli buszt a kontúrok mentén kivágva, kiszínezve. A beküldött alkotásokból kiállítást rendeznek. Külön értékelik az óvodásokat és az iskolás diákokat, mindkét kategóriában 5-5 fő sorsolással kiválasztva tárgynyereményben részesül.

A másik pályázatban tervezett pólókat az egyesület gyermek- és felnőtt korú tagjai viselik majd, tájékoztatott Brokés Judit egyesületi elnök. Egy pályázat három részből kell, hogy álljon, tartalmában felnőtt-, fiú és lánypóló látványtervvel. Bárki részt vehet, végzettségre, szakmai háttérre való tekintet nélkül, tetszőleges technikával készített alkotásokkal. A feltétel, a tervezett szín, felirat, minta, vagy grafika kapcsolódjon az autizmushoz, valamint tartalmazza az egyesület logóját. A nyerteseket az egyesületi tagok választják ki szavazással. A közönségdíj online szavazással dől el, az alkotásokat az egyesület Facebook-oldalára töltik fel.

Mindkét pályázat támogatója Ovádi Péter országgyűlési képviselő. A díjakat az április elejére tervezett veszprémi világnapi rendezvényen adják át. Részletesebb információ az egyesület elérhetőségein kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában