jutalomként kapták

2019.03.19. 07:00

Kistraktorral gazdagodott Sümegprága

A napokban hétmillió forint értékű új kistraktorral gazdagodott a település. A jármű és különféle tartozékai jó szolgálatot tesznek a település karbantartása során.

Tóth B. Zsuzsa

Lovró István és a településen élő gyerekek egyaránt örültek a kistraktornak

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő gratulált a beszerzéshez, amellyel a Belügyminisztérium ismerte el a közfoglalkoztatotti program sikerét. Mint mondta, jó helyre került a támogatás.

Lovró István és a településen élő gyerekek egyaránt örültek a kistraktornak Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Amikor néhány éve elindult a közfoglalkoztatási program, sokan kétségbe vonták a sikerét. Volt lehetőségem tanítani ebben a programban, láttam, hogy sokan képesek lesznek kilépni a munkaerőpiacra, és megállják a helyüket majd ott is. Örülök, hogy a sümegi kistérségben, amely évekkel ezelőtt még a legmagasabb munkanélküliségi mutatókkal bírt a megyében, mára nem haladja meg az országos szintet a munkanélküliség. Sőt, Sümegprágán nincs munkanélküli. Aki szeretne dolgozni, az dolgozhat. Amikor a kormány elindította a különböző falufejlesztési programokat, bizonyította, hogy fontos számára a falvakban élők komfortérzetének javítása. Az első ilyen program volt a Terület- és településfejlesztési operatív program, amelyre városok is pályázhattak. Majd elindította a kormány csak a falvak számára a Magyar falu programot, amely a napokban startol. Remélem, hogy a település is él a lehetőségeivel, ahogy a Belügyminisztérium másik forrásával szintén. Ugyanis az óvoda korszerűsítése már elkezdődött, hamarosan újabb átadáson vehetünk részt – mondta Fenyvesi Zoltán, és átadta a traktor kulcsát a polgármesternek.

Hujber Csaba arról beszélt, hogy a traktor a közfoglalkoztatottak érdeme.

– Ők dolgoztak meg érte, ugyanis a 2018. novemberi belügyminisztériumi kitüntetéshez 10 millió forintos támogatás járt. Abból vásároltuk a traktort. Köszönöm azok munkáját, akik segítettek, hogy legyen egy traktor – mondta a polgármester, majd Fenyvesi Zoltánnal és a beruházásokat vezető Lovró Istvánnal együtt vágták át a nemzeti színű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában