hal, vad és pálinka

2019.03.24. 12:01

Közösen szórakoztak Városlődön

– Már hagyománnyá vált, hogy a Halak, vadak, pálinkák napját együtt ünnepeljük, hiszen ősi szokásunk, hogy vadászunk, halászunk, és mi városlődiek szeretjük a pálinkát is.

Molnár Sándor

Ez egy unikum és nagyon fontos, hogy megőrizzük a nívóját és a tradícióját a pálinkafőzésnek, amelynek most a reneszánszát éljük Magyarországon – fogalmazott Csekényi István polgármester.

A Kultúr Porta és az önkormányzat negyedik alkalommal szervezte meg a Halak-Vadak-Pálinkák elnevezésű rendezvényt, amellyel az volt a céljuk, hogy a vadászok, a horgászok és a civil közösség együtt tudjon szórakozni és megismerjék egymás tevékenységét. Délelőtt horgászversenyt tartottak a Kálvária-völgyi horgásztónál, amelyre 32 fő nevezett. A négyórás versenyt Herczeg Márk nyerte meg 32 kilogrammnyi hallal. A 10 éves Farkas Dániel fogta a legnagyobb halat, akinek Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át a nyereményét. A rendezvényre érkezők kóstolhattak vad-és sertés pörköltet, valamint grillezett halakat is.

 

A délután folyamán faültetésre is sor került. A művelődési házban fellépett a helyi Pergő – Rozmaring Táncegyüttes, az ajkai Diabétesz Klub és a Gyepesi Örökségünk Egyesület nyugdíjasai, a meglepetésvendég pedig Erdei Sándor humorista, azaz Rokker Zsolti volt. A IV. Bakonyi Nyílt Pálinka és Párlatversenyre 26 nevezés érkezett. A hattagú zsűrit Béli Géza, a Pálinka Nemzeti Tanács alelnöke vezette, aki elmondta, hogy a versenyen úgy lehet nyerni, hogy a legjobbak között is a legjobbnak kell lenni. A benevezett pálinkák illatának és ízének is tisztának kell lennie, és fontos, hogy felismerhető legyen az a gyümölcs, amiből készült. Ezenkívül az ízeknek és az illatoknak szépen harmonizálniuk kell. A párlatokból a közönség ingyen kóstolhatott és szavazhatott is rájuk. A verseny Champion díját Rokker Zsolti 2015. évi madárberkenye pálinkája nyerte. A nap zárásaként a Bakonyvári Duó zenélt.

A IV. Bakonyi Nyílt Pálinka és Párlatverseny végeredménye:

Champion díj: Erdei Sándor Zsolt ( Rokker Zsolti) 2015 évi – Madárberkenye

Arany nagydíj: Csatári Gabriella Veszprém – 2017 évi Irsai Olivér

Arany díj: Horváth József Városlőd – 2018 évi Alma

Közönség nagydíj: Szukopné Hartmann Marianna Veszprém- 2016-os Málna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában