Együtt ünnepelt a Napló szerkesztősége

2019.03.15. 10:06

Nívódíj és Legjobb faluriport a magyar sajtó napján

A Napló munkatársainak szavazatai alapján az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért Kovács Erika újságíró kapott Nívódíjat, és Tóth B. Zsuzsanna Salföldet bemutató írása bizonyult a legjobb faluriportnak.

Molnár Sándor

Már hagyományosan közös ebéddel ünnepelte a magyar sajtó napját a Napló szerkesztősége. A Betekints Étteremben megtartott összejövetelen Néző László főszerkesztő köszönte a szerkesztők, újságírók, fotósok és szerkesztőségi munkatársak tavalyi évben végzett felelősségteljes és odaadó munkáját, amivel nap mint nap hozzájárulnak ahhoz, hogy friss megyei hírekkel teljen meg az újság. Örömét fejezte ki amiatt is, hogy nyugodt, alkotó légkörben folyik a munka a szerkesztőségben.

A kis házi ünnepségen elismeréseket is átadtak. A Napló munkatársainak szavazatai alapján az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért Kovács Erika újságíró kapott Nívódíjat. A díjazott 1997 nyarán került a Naplóhoz, a gazdasági rovat belső munkatársa lett, majd 2002-től rovatvezetője.

Az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért Kovács Erika újságíró kapott Nívódíjat
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Nemcsak szülőföldje, Ajka, de az egész megye gazdaságát jól ismerte, látta, átlátta, megyei vállalatok, cégek, intézmények vezetőivel tárgyalt, tartotta a kapcsolatot. Akkor is elsőként hozta a híreket, információkat, írta a tudósításokat, interjúkat, riportokat, ott volt mindig, ahol történt valami. Intézett, szervezett, dolgozott; írt, éjt nappallá téve, megállás nélkül. Neki nem lehet, nem lehetett nemet mondani. Akkor sem, most sem – méltatta a díjazottat Balla Emőke főszerkesztő-helyettes. Kovács Erika néhány évig a megyei közgyűlés elnökének sajtósaként is dolgozott, majd 2014-ben visszatért a Naplóhoz. A rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők mellett napjainkban Balatonfüred és térségének tudósítója is. Szívós, kitartó, elszánt és fáradhatatlan újságíró, akinek szívügye a Napló.

A sajtónapon egy másik elismerés is gazdára talált. Néző László főszerkesztő még novemberben hirdette meg a szerkesztőségben dolgozó újságírók részére a faluriport-készítő versenyt. A szakmai vetélkedés során megyénk több mint tíz kistelepülésére látogattak el kollégáink és készítettek egyoldalas, színes, képes beszámolót az ott élőkről. A szerkesztők döntése alapján a legjobb faluriportot Tóth B. Zsuzsanna kollégánk készítette, aki Salföldet mutatta be díjnyertes írásában.

A szerkesztők döntése alapján a legjobb faluriportot Tóth B. Zsuzsanna kollégánk készítette Fotó: Penovác Károly/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában