fejlesztés

2019.03.02. 07:00

Orvosi rendelőt adtak át Nagyalásonyban

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésének záró rendezvényeként ökumenikus szertartás keretében került átadásra a felújított orvosi rendelő épülete Nagyalásonyban.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Elöl Csöngei Gábor, mögötte balra Polgárdy Imre és jobbra Kovács Zoltán

Csöngei Gábor elmondta, hogy az épület teljes átalakítása több mint ötvenkilenc millió forint vissza nem terítendő pályázati forrásból valósult meg. A kiviteli tervek elkészítését önerőből fedezte a falu. Az átalakított épületben a felnőtt és gyermekorvosi, a védőnői és a fogorvorvosi rendelő szolgáltatásait korszerű felszereltséggel, modern környezetben tudják innentől biztosítani a térségben. – fogalmazott a polgármester.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a Nagyalásonyban élőknek és a társult településeknek ezzel a beruházással olyan szolgáltatásokban lehet részük, mint a városban lakóknak. Ez rendkívül tiszteletreméltó, hiszen minden kistelepülés ma azzal küzd, hogy a falusiakat, főként fiatalokat helyben tudják tartani, mely küzdelemben segítenek az ilyen beruházások – mondta. Kiemelte, hogy a Magyar Falvak program keretén belül további fejlesztésekre is tudnak majd pályázni a falvak, amelyekkel a helyi identitást tovább tudják majd erősíteni.

Elöl Csöngei Gábor, mögötte balra Polgárdy Imre és jobbra Kovács Zoltán

Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy Nagyalásonyban mertek nagyot álmodni, és a polgármester vezetésével az álmok előbb utóbb valóra is váltak. Beszédében kifejtette, hogy korábban a településen harminc millió forintból megújult a helyi óvoda, most pedig egy régen várt beruházásként valósulhatott meg a rendelőintézet felújítása. Hozzátette, hogy Nagyalásony konzorciumi partnerei a pályázatban, Dabrony, Vid és Somlóvecse község voltak, mely önkormányzatokkal közösen elnyert kormányzati támogatásnak köszönhetően az itt élők a mai naptól már XXI. századi körülmények között, akadálymentesített rendelőkben gyógyulhatnak.

A beszédek után Árus Kovács Gábor katolikus plébános és Szabóné Nyitrai Márta evangélikus lelkész áldotta meg az új intézmény épületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában