születésnap

2019.03.20. 11:00

Öt generáció ünnepelt együtt Kislődön

Kilencvenhatodik születésnapja alkalmából népes családja – lányai, unokái, dédunokái és ük­unokái – körében ünnepelt Vass Jánosné Magdolna, Léna néni az otthonában.

Borsos Renáta

Léna néni lányai, unokái, dédunokái és ükunokái körében

Fotó: Borsos Renáta/Napló

Az ünneplés okozta meghatottság pillanatait a múltbéli események felidézése olykor fokozta, de a családi vicces történetek, még most is mosolyt csaltak az idős asszony arcára. Léna nénitől megtudtuk, a kilencvenhat év alatt sok szép pillanatot és nehézséget is megélt.

Léna néni lányai, unokái, dédunokái és ükunokái körében
Fotó: Borsos Renáta/Napló

A tősgyökeres kislődi asszony mindig a faluban lakott, fiatalon találkozott Vass Jánossal, akivel házasságkötésük után pár hónapra különváltak. A háború elszólította az ifjú férjet. Sokáig teljes volt a hírzárlat, mire a férj meggyötörten hazaért a háborúból, addigra első gyermekük már pár hónapos volt. A házasságukból négy gyerek született. Mára kilenc unokája és tizenkilenc dédunokája és kettő ükunokája van Léna néninek. Élettörténetét mesélve megtudtuk, hatvanhét esztendőn át élt együtt férjével, sok nehézség, de a legnagyobb egyetértés és szeretet közepette. Életüket végigkísérte a kemény és fáradságos munka. Férjére úgy emlékezett, mint aki mindig a családjáért élt, és ez nagy áldás volt. A gyémántlakodalmuk emléke az egész családban élénken él.

A betegségek Léna nénit sem kímélték, mégis úgy fogalmazott: „A Jóisten tudja, hogy mennyien szeretnek engem a családban, és így itt felejtett még egy időre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában