órákat, tabletet, pénz vittek el

2019.03.06. 07:00

Kifosztotta a kemping vendégeit két füredi fiatal

Két fiatal a balatonfüredi kempingben dézsmálta meg mások értékeit, azonban gyorsan lebuktak. Egyikük rács mögé kerül.

Mátételki András

Két füredi fiatal, S. Róbert (19) és G. Zoltán (21) nem először állt bíróság előtt. Még tavalyelőtt július 21-én délután átmásztak a füredi kemping kerítésén, majd egy lecipzárazott sátorban körbenéztek. Egy holland férfi 13 ezer, illetve 179 ezer forintot érő karóráit vágták zsebre, táskájukba pedig elrejtették az illető 65 ezer forintos táblagépét.

Másnap, a sikeren felbuzdulva, a kerítésen át ismét bementek a sátorvárosba, ahol egy mobilházban szedték össze az értékeket. Itt egy 36 ezer és egy 29 ezer forintos órára bukkantak, s elvitték az egyik vendég 40 ezer forintját, valamint az összes iratát tartalmazó pénztárcáját.

Nem sokáig örülhettek azonban a zsákmányuknak, mert a füredi rendőrök elkapták őket, s valamennyi értéket visszaadták a tulajdonosuknak. A vádlottak beismerő vallomást tettek.

A Veszprémi Járásbíróság társtettesként elkövetett lopások miatt a pártfogói felügyelet alatt álló S. Róbertet egy év, fiatalkorúak fogházára ítélte, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztette. G. Zoltánt halmazati büntetésül egy év nyolc hónap börtönnel sújtották, s utólag kell leülnie korábban kiszabott öt hónapi felfüggesztett fogházbüntetését.

A törvényszék csak ez utóbbi fiatal büntetésén változtatott: szabadságvesztését egy év két hónapra csökkentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában