lezárták a környéket

2019.03.04. 17:20

Vészhelyzet Veszprémben: a húszemeletest és a víztornyot is megtépázta a viharos szél

Az erős szél több helyen is gondot okozott a megyeszékhelyen, a húszemeletes és a Stop Shop bevásárlóközpont parkolóját is le kellett zárni a veszély miatt.

Kovács Erika

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

Munkatársunk információi szerint a húszemeletes 19. emeletén megrepedt egy ablaktábla, ezért lezárták a parkolót, alpintechnikával próbálnak beavatkozni a szakemberek.

A helyiség tulajdonosa elmondta, hatalmas roppanásra lettek figyelmesek, aztán meglátták a repedést az ablaktáblán. Azonnal hívták az illetékeseket, akik elkezdték a beavatkozást. A környéket a katasztrófavédelem és a rendőrség biztosítja.

A húszemeletes környékén, a belvárosban nagy a torlódás.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

A Stop Shop bevásárlóközpontnál a víztorony fémborítását rongálta meg a szél, itt is lezárták a területet, nehogy az esetlegesen lerepülő darabok sérülést okozzanak.

A torony tetején tűzoltók dolgoznak, eltávolítják, illetve rögzítik a meglazult fémlapokat.

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

 

Fotó: Szauer Annamária/veol.hu

 

Fotó: Szauer Annamária/veol,hu

 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszprém megyére is elsőfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt. Előrejelzésük szerint ma délutántól előbb a Dunántúlon, késő estétől már az ország északi felén a délnyugati, majd északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódhat (60-75 km/h). Az éjszaka második felére a hegyek kivételével átmenetileg megszűnnek a viharos lökés, majd kedden az északi megyékben ismét előfordulhatnak viharos széllökések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában