Mi lesz, ha visszajön a tél?

2019.04.03. 15:07

Hamarosan véget ér a fűtési szezon – Mutatjuk, mire kell számítani!

Ha május 15-öt követően extrém időjárás állna be, akkor sem kell aggódnunk. Polhammer Kálmánt kérdeztük a fűtési szezon végéről.

Horváth Virág

A távhőtörvény szerint a fűtési időszak szeptember 15-től a következő év május 15-ig tart. Április 15. után a felhasználói közösség képviselője – általában közös képviselő, vagy a lakásszövetkezeti elnök – szerződésben nyilatkozhatott arról, hogy az április 15-ét követően a fűtési célú távhőszolgáltatás folytatását milyen napi középhőmérséklet értékhez köti, vagy egyedi megrendelés alapján is dönthet a visszaindításról. A gyakorlat szerint április 16-al a szolgáltatás folytatódik, míg annak lemondására megrendelés nem érkezik – mondta el Polhammer Károly a VKSZ Zrt. hőszolgáltatási igazgatója.

Az extrém időjárási változásokra is fel vannak készülve, hiszen, amint beszámolt róla, volt már rá példa, hogy indokolt esetben (az átlagosnál jelentősen alacsonyabb külső hőmérséklet esetén) a fűtési időszakon kívül is biztosítottak szolgáltatást. Ennek feltétele még, hogy a felhasználói rendszer üzemképes állapotban legyen.

Sajnos egyedi kéréseket nem tudnak teljesíteni, a szolgáltatást csak épületszinten lehet biztosítani, a közszolgáltatási szerződésnek megfelelően, így csak a közös képviselő/lakásszövetkezeti elnök, vagy a szerződés meghatározott fűtési megbízott megrendelését tudják elfogadni.

A fűtési hőfelhasználás várhatóan az előző fűtési idényhez hasonlóan alakul. Mivel az elszámolás fordulónapja 2019. május 31., így pontos összehasonlítást a hődíj-elszámolásról csak ezt követő időpontban tudunk adni – fűzte hozzá Polhammer Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában