börtönbüntetés várhat rájuk

2019.04.16. 09:30

Vádat emeltek a sümegi pizzafutár kirablói ellen

A Tapolcai Járási Ügyészség alig egy hónappal az elkövetés után vádat emelt azzal a két, 20 és 25 éves férfival szemben, akik 2019. március 16-án este egy pizzafutárt raboltak ki Sümegen.

Fotó: rendőrség

A vádiratban foglaltak szerint az egymással baráti kapcsolatban álló elkövetők már a megelőző két hétben beszéltek a rablásról, majd március 16-án este, az egyikük tapolcai albérletében elhatározták, hogy gépkocsival Sümegre mennek, ott pizzát rendelnek, a kiérkező futár pénzét pedig erőszakkal elveszik. A két férfi végül este kilenc óra körül indult el Tapolcáról, amikor a fiatalabb elkövető pizzát rendelt egy sümegi ételfutár cégtől. A vádlottak az álcázásukhoz külön ruházatot vittek magukkal, és arra is készültek, hogy gépkocsijuk rendszámtábláját legyen mivel letakarni.

Fotó: rendőrség

Az elkövetők egy Sümeg külterületén lévő buszmegállót határoztak meg az átvétel helyeként, melynek közelében megálltak, járművük rendszámtábláit lefedték, arcukat eltakarták, kezükre kesztyűt, cipőikre zoknit húztak, s várták a pizzafutárt, aki fél tíz körül ért a buszmegállóhoz.

A vádlottak a futárhoz mentek, akit a fiatalabb elkövető olyan erővel ütött fejen, hogy az attól elesett, a kezében tartott pizzásdobozokat és a rajtuk lévő pénztárcát pedig elejtette. A vádlottak ezután is többször megütötték a sértettet, a fiatalabb elkövető pedig kivette gépkocsijából az indítókulcsot úgy, hogy azt közben elhajlította. A sértett a földről felállva a fiatalabb támadóját megrúgta, aki erre őt ismét a földre lökte.

Fotó: rendőrség

A sértettnek sikerült felállnia, és a vádlottaktól eltávolodva telefonon segítséget hívnia, amit a két vádlott meghallott. Az idősebb elkövető végül megtalálta az elejtett pénztárcát, benne az aznapi bevétellel és a sértett személyes okmányaival, valamint bankkártyájával, s azt magához vette. A helyszínről elmenekült vádlottakat a rendőrök mintegy 20 perc elteltével igazoltatták, a gépjárműben pedig az álcázáshoz használt ruházaton túl a mintegy 170 ezer forintot tartalmazó pénztárcát is megtalálták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában