elismerés

2019.05.01. 19:00

Díjazták az energiatakarékos tihanyi önkormányzatot

Energia-hatékony Önkormányzat díjat kapott Tihany a Virtuális Erőmű Program (VEP) jubileumi díjátadóján, az energiatakarékosság világnapján, a Parlamentben, nemrég, amelynek Áder János köztársasági elnök volt a fővédnöke. Az elismerést Mezősi Balázs, a VEP igazgatója adta át Tósoki Imre polgármesternek.

Kovács Erika

Mezősi Balázs VEP igazgató (balról), Németh Kornél, tihanyi műszaki ügyintéző, Tósoki Imre, Molnár Ferenc igazgató, Szabó Kálmán, tihanyi műszaki beruházás vezető a díjátadón Fotó: Tihanyi Önkormányzat

Tósoki Imre az esemény kapcsán elmondta, Tihany önkormányzati intézményeinek több mint hetven százaléka megújuló energiával működik, a sportcsarnokban például a fűtés, hűtés, világítás a napelem-rendszernek köszönhető. Az intézmények korszerűsítésével évente több millió forintot spórolnak meg, emiatt a megújuló energiák használatát továbbra is szorgalmazzák. Utalt arra, hogy a VEP programban résztvevők a Mátrai erőmű teljes éves kapacitásának megfelelő energiát takarítanak meg, ami fontos lépés a klímaváltozás elleni küzdelemben. A tihanyi önkormányzat a továbbiakban is megragad minden olyan pályázati lehetőséget, amelyek az alternatív energiát hasznosítását, felhasználását támogatják.

Mezősi Balázs VEP igazgató (balról), Németh Kornél, tihanyi műszaki ügyintéző, Tósoki Imre, Molnár Ferenc igazgató, Szabó Kálmán, tihanyi műszaki beruházás vezető a díjátadón
Fotó: Tihanyi Önkormányzat

A gálán 13 kategóriában 154 díjat adtak át. A programban résztvevő mintegy kilencezer vállalat, önkormányzat, intézmények és szervezetek eddig 336 megawatt erőművi kapacitásnak megfelelő megtakarítást értek el, ez jelentős előrelépés a tavalyi 207 megawatthoz képest. Az átadón elhangzott, a program jelentősége mégis elsősorban a szemléletformálásban áll az energiatudatos működtetés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában