Családok hétvégéje

2019.05.27. 11:00

Lovasbirodalom és főzőverseny is színesítette a hétvégi gyermeknapot Veszprém megyében

Gyermeknap alkalmából rendezvények sora várta a kicsiket megyénk településein hétvégén.

Tóth B. Zsuzsa, Marton Attila

Veszprémben a Séd völgyében számos szórakoztató program közül választhattak a családok. Többféle légvár és körhinta, célba lövés, valamint árusok csalogatták a gyermekeket. A csecsebecsék mellett gasztronómiai finomságok közül is választhattak az apróságok: nem hiányozhatott a vattacukor, a kürtőskalács és a palacsinta sem a kínálatból. Hatodszor szervezte meg a gyermeknapot a Kolostorok és Kertek Kft. az önkormányzattal együttműködve.

Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, az önkormányzat támogatásának köszönhetően a gyermekjátékokat féláron vehették igénybe a családok.

A színpadon kora délutántól kora estig fellépők váltották egymást. Az érdeklődőket a Balaton Fitness SE, zumba fitness, majd a BorKöMoSzat együttes gyermekműsora szórakoztatta. Ezután Módri Györgyi és Máté P. Gábor, a Veszprémi Petőfi Színház művészei adtak interaktív bohócműsort, majd Egyed Brigitta és Telegdi Kamilla színésznő A csodálatos varázskönyv titka címmel adtak műsort. A színpadi programokat Gotthard Ádám énekes fellépése zárta.

A hagyományos horgászversenyen közel húsz gyermek indult. Az első helyen Halmágyi Soma végzett, a hétéves kisfiú 34 halat fogott ki. A második helyen Péter Ferenc Martin, a harmadikon Faragó Kíra végzett.

Szentkirályszabadján főzőverseny, szórakoztató gyermekműsorok és sportvetélkedő is színesítette a családi napot. A rendezvényt hagyományosan évek óta május-június fordulóján szervezi meg az önkormányzat, ahol igyekeznek minden korosztálynak programot kínálni – mondta Gyarmati Katalin polgármester. Nyolc csapat részvételével már reggeltől készültek az ételek a pörköltfőző versenyen, emellett a résztvevők sorversenyen is kipróbálhatták magukat, ahol ötletes feladatokat kellett megoldaniuk.

Az ételek elkészülte után R. Kárpáti Péter és Lakatos Dóra adott zenei műsort. A fellépők versenyen kívül főztek is. A gyermekeket ugrálóvár, csillámtetoválás, lufibohóc is várta napközben, míg délután az óvodások fellépése és a felsőörsi Bárókerti Bábszínház előadása szórakoztatta az érdeklődőket, míg a Nemzedékek házában az Ars Nova Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás.

A főzőversenyt a Gasztro­gnómok nyerte a Fo-pumix és Öveges Séf előtt, különdíjat kaptak a Kettleball és a Csücsülök csapatai.

Gyulakeszin, a Csobánc hegy lábánál, Gyula vezér lovasbirodalmában középkori lovas gyermeknappal köszöntötték a kicsiket vasárnap. A bátrabbak lóhátra pattanhattak a karámban, a harcos kedvűek középkori vitézi próbákon mérettek meg. Alkalom nyílt arra is, hogy a lovakkal csupán ismerkedjenek a bátortalanok, de a haladó lovasok ugratásai sokak kedvét meghozták a népszerű sportághoz. A lovas kocsikázás izgalmait sem hagyták ki a gyerekek, és ámultak a XVI. századi fegyverek izgalmas bemutatóján. A Villám Solymász Csoport látványos produkciói várták az ünnepelteket, de fellépett népszerű gyerekdalaival a Zajongó zenekar is. Közben kemencében sült finomságok várták a megéhezett gyereksereget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában