közösen tudnak jót tenni

2019.05.19. 14:54

Megalakult a balatonfüredi Lions Club

Hári Lenke alpolgármester üdvözölte a balatonfüredi Lions Club megalakulását, amelyben meghatározónak nevezte az önkéntes szolgálatot.

Kovács Erika

A füredi csoport magyarországi elöljárókkal a balatonfüredi mólón, a Jókai hajónál Fotó: Kovács Erika/Napló

Fotó: Kovács Erika/Napló

Tíz taggal alakult meg a klub Balatonfüreden, a Jókai hajó fedélzetén az elmúlt hétvégén, amelyen részt vettek a magyarországi kormányzók, illetve vezetők, köztük a veszprémi is. Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere egyebek mellett kiemelte, a tagok a környezetükben keresik meg a különféle korosztályhoz tartozó rászorulókat, betegeket, akik odafigyelést, segítséget igényelnek. A fürediek korábban már részt vettek egészséggel kapcsolatos balatonarácsi programon.

A füredi csoport magyarországi elöljárókkal a balatonfüredi mólón, a Jókai hajónál
Fotó: Kovács Erika/Napló

Horváth Ágnes, a club elnöke azt mondta, minden szociálisan érzékeny, segíteni akaró emberre számítanak, hogy közös erővel minél több emberen tudjanak segíteni. Elsősorban a látássérültekre, a diabéteszre fókuszálnak, januárban már szerveztek egy úgynevezett vakvacsorát, ahol több embernek segítettek.

Szarvas Krisztina, a negyven tagot számláló győri Patrónus Lions Club elnöke alapvető céljuknak nevezte, hogy a társadalom figyelmét felhívják egyebek mellett a szűrésekre, a nehéz helyzetben élő családokra, a környezet védelmére, a gyermekrákra. Büszkén beszélt arról, hogy a nagy múltú, 102 éves nemzetközi klubhoz tartoznak.

- Egy jó csapat élén lenni kitüntetés, nemes feladat, ahol adott esetben közösen tudunk jót tenni, és közben egy kitűnő csapat is kialakul – fogalmazott. A kérdésre, hogy milyen lehetőségeik vannak a támogatásra, Szarvas Krisztina elmondta, például jótékonysági rendezvények, pályázatok, cégek támogatása révén segítenek embertársaiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában