hagyomány

2019.05.01. 12:53

Méretes májusfát állítottak Szentgálon

Hagyományőrző rendezvényként, évek óta állítanak májusfát a faluban.

Molnár Sándor

Az idei majálisra szó szerint nagy fába vágták a fejszéjüket helyiek, hiszen egy 30 méter magas fát állítottak fel a Herceggyöp téren. Már az odaszállítása sem volt egyszerű a méretes bükkfának, bár mint kiderült eredetileg egy ennél is magasabbat, egy 38 métereset szerettek volna állítani, de annak megsérült a teteje a vágáskor.

A mintegy 10 kilométerről érkező fa elhelyezésénél két traktor, egy rakodógép és vagy húsz ember segédkezett. A látványos műveletre a helyiek közül is sokan kíváncsiak voltak. Mintegy félórás, koncentrált és nagy odafigyelést igénylő munka árán sikerült végül elhelyezni és biztonságosan felállítani a májusfát a kétésfél méteres gödörben.

 

A Majálison a gyerekeket a Faparipa népi hagyományőrző játéktér várta, míg a felnőtteknek a Régi Idők Zenekara adott másfél órás, élőzenés koncertet. Bár a szeles időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, ennek ellenére mindenki jólérezte magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában