kaput nyitnak a világ felé

2019.05.13. 16:00

Országos programhoz csatlakozott a Lépésről-Lépésre Nyirádi Tanoda

Ötödik alkalommal rendezték meg az országos tanodák éjszakáját május 10-én, melynek célja, hogy minél többen megismerhessék a tanodák munkáját, a gyerekeket, akik számára a tanodák kaput nyithatnak a világ felé.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Generációk hídja - gasztronómiai verseny

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsa

Ehhez az országos programhoz csatlakozott a Lépésről-Lépésre Nyirádi Tanoda is. Antal Zoltánné szakmai vezető elmondta, hogy a tanoda 2017 óta működik, harminc gyermekkel, köztük hátrányos helyzetű, de jó tanulmányi eredményekkel rendelkező tanulókkal. Hozzátette, hogy ettől az évtől a kormány normatív alapon támogatja a tanodák munkáját, ami biztosabb és folyamatos munkát jelent, mint az európai uniós pályázatokon való részvétel.

Generációk hídja – gasztronómiai verseny
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsa

A programok délután 15 órától kezdődtek és másnap reggel 9 órakor értek véget.

Megtudtuk, hogy a gyermekek aktív résztvevői voltak a programoknak. Az első program egy generációk hídja elnevezésű gasztronómiai vetélkedő volt, melyben a helyi nyugdíjas egyesület tagjai és a tanodás gyerekek vettek részt. Ezekben a feladatokban találkozhattak ételfelismerési feladattal, egyszerű, de finom ételeket kellett sütniük és főzniük, melyeket a zsűri szintén kóstolt és pontozott. Öröm volt látni, hogy a gyerekek az idősekkel együtt, a munkából kivéve a részüket játékos könnyedséggel oldották meg a feladatokat – fogalmazott Antal Zoltánné.

Az este és éjszaka folyamán villanyfény mellett fociztak a tanoda mellett kialakított műfüves pályán, társasjátékkal játszottak, csocsóztak, pingpongoztak, szókígyóztak, karaoke partyt tartottak és filmet vetítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában