ünnepség

2019.05.16. 11:00

Születés fája Tótvázsonyban: A láthatatlan kötelék örökre megmarad

Már 11. alkalommal tartottak Születés fája rendezvényt a községben. A változékony időjárás miatt idén nem a Tó parkban, a születésfánál, hanem a művelődési házban emlékeztek meg az anyák napjáról.

Molnár Sándor

A gyerekek jól szórakoztak Vastag Ricsi játszóházában

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A településen vasárnap köszöntötték azoknak a gyermekeknek az édesanyját, akik 2018 májusától ez év májusáig születtek. Most csendesebb időszak volt, mint egy évvel korábban, hiszen hat kisgyermek érkezett, szemben a 2017/2018-as rekordévvel, amikor 20 apróság született a faluban.

Tótvázsonyban egyébként komatállal köszöntik az újdonsült babákat és anyukáikat, akiket így invitálnak a Mini-Manó Klubba, hogy aztán a település közösségének aktív tagjai legyenek. A családias ünnepségen az általános iskolások anyák napi műsora után Kovács Gergely falugondnok köszöntötte a jelen lévő édesanyákat.

A gyerekek jól szórakoztak Vastag Ricsi játszóházában
Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Anya, mama, ezek azok a csodálatos szavak, amiket életünkben elsőként kimondunk. Édesanyánk az a személy, akivel a születésünkkor, de már előtte is, először kapcsolatba kerülünk. Szívünkben különleges helyet foglal el, és ez a láthatatlan kötelék örökre megmarad. Ő az egyetlen, aki mindvégig feltétel nélkül szeret, aki számára mindig mi, a gyermekei vagyunk a legfontosabbak, legyünk akárhány évesek is – fogalmazott a falugondnok.

A köszöntőt követően Sipos Ferenc polgármester virágokat adott át a hat tótvázsonyi apróság anyukájának, majd Vastag Ricsinek, a népművészet ifjú mesterének vidám játszóháza várta az ünnepségen részt vevő gyerekeket és szüleiket .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában