"nélkülük nem lenne jövőnk"

2019.05.06. 11:14

Versekkel, dalokkal köszöntötték az édesanyákat Porván

Bensőséges anyák napi megemlékezést rendezett a települési és a német nemzetiségi önkormányzat.

Müller Anikó Hanga

Fotók: Horváth Sauer Yvette

A zsúfolásig megtelt teremben több generáció élte meg az ünnep hangulatát. A műsort a helyi általános iskolások adták, Némethné Valler Ilona és Horváth Sauer Yvette pedagógusok felkészítésével.

A kisebbek vidám tavaszi jelenettel kedveskedtek az édesanyáknak, nagymamáknak, dédnagymamáknak, a nagyobbak verset mondtak, a felsősök saját költeményeiket adták elő, valamint közreműködött a borzavári népdalkör Gaál Istvánné vezetésével.

Veinperlné Kovács Andrea polgármester asszony ünnepi köszöntőjében az édesanyák és gyermekeik közötti különleges kapcsolat értékét hangsúlyozta. – Olyan elszakíthatatlan kötelék köti össze az édesanyát és gyermekét, amely szemnek nem látható. Amikor őket ünnepeljük, akkor az életet ünnepeljük, nélkülük nem lenne jövőnk, mondta a faluvezető.

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is szólt az ünnepeltekhez. Köszöntőjében rávilágított a család fontosságára, az édesanyai küldetés óriási szerepére a társadalomban.

Fotók: Horváth Sauer Yvette

Tóth Tünde énekesnő ünnepi dalcsokorral érkezett az ünnepségre, vidám hangulatot varázsolva a vendégek körében. Érzékeny, szép pillanatok voltak, amikor azokra az édesanyák emlékét idézték, akiknek az ünnep virágait csak a síremlékükre tudják elhelyezni. Az énekesnő saját, családi ihletésű dalát adta elő rájuk emlékezve.

Schaffer Zoltán plébános atya megáldotta az édesanyákat, hogy hittel, egészséggel, szeretettel tudják családi küldetésüket teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában