büszke múlt

2019.06.25. 20:00

Hatvanadik évfordulóját ünnepelte a pápai Weöres Iskola

Prózamondó verseny, zászlószentelés, drámaműhely, felolvasómaraton, ökovetélkedő, talk show, és gálaműsor tette ünnepélyessé a Weöres Sándor Általános Iskola jubileumi hetét.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Fennállásának hatvanadik évfordulóját egyhetes rendezvénysorozattal ünnepelte a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola június elején.

A gazdag ünnepi programkínálat első eleme a színjátszásáról, drámapedagógiai tehetséggondozásáról is híres intézményben az immár hagyományos városi-járási prózamondó verseny volt hétfőn, melyet Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója nyitott meg, és amelyre négy pápai és a homokbödögei iskolából neveztek diákok, akik minősítésben és könyvutalványban részesültek – tudtuk meg Véseiné Kárpáti Ágota intézményvezető-helyettestől, a rendezvénysorozat főszervezőjétől.

Felszentelték az iskola zászlaját
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Kollégáim minden külső kihíváshoz alkalmazkodva, a gyorsuló világ változásainak megfelelve lépnek be minden egyes nap a tantermek ajtaján. Jó szándékuk megkérdőjelezhetetlen, sokuk nyugdíj előtt állva is fiatalosan, magát képezve felel meg a kihívásoknak. Szintén büszke vagyok fiatal kollégáimra, akik szakmaisága, tenni akarása záloga az iskola jövőjének. Büszke vagyok minden volt és jelenlegi diákunkra, akik innen indulva találták, találják meg számításaikat – köszöntötte Véseiné Kárpáti Ágota a nyitóünnepségen megjelenteket.

A történelmi egyházak képviselői felszentelték az iskola zászlaját, majd Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, egykori diák ünnepi beszédében kiemelte, sok neves személyiség került ki az iskola falai közül. Az állófogadás előtt a résztvevők megtekintették az elmúlt 60 év tárgyi emlékeiből összeállított kiállítást.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, egykori diák ünnepi beszédében kiemelte, sok neves személyiség került ki az iskola falai közül Fotó: Laskovics Márió/Napló

Harmincadik alkalommal tartottak Pápai Drámaműhelyet kedden, ezúttal a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságával közös szervezésben. A műhely bemutató előadásokkal összegezte a drámapedagógia alkalmazási lehetőségeit, jelentőségét. Még aznap nyolcórás Weöres Sándor-felolvasómaratont rendeztek az osztályok, valamint meghívott előadók részvételével.

A szerdai diáknapon diákkirályt választottak a végzős osztályok delegáltjaiból, illetve ökovetélkedőn mérték össze tudásukat a városi elemi iskolák csapatai a 2012 óta ökoiskolai címmel bíró Weöresben.

„Akikre büszkék vagyunk” címmel csütörtökön talk show-t tartottak
Fotó: Laskovics Márió/Napló

„Akikre büszkék vagyunk” címmel csütörtökön talk show-t tartottak, melyen „öregdiákok” – Benkő Dávid táncművész, Galla Zsolt gyógyszerész, Laskovics Márió újságíró, Lőrincz Ákos Márton orvos, Nagy Adrienn jogász, Nagy Béla mérnök, Nagy Márton mérnök, Radó András labdarúgó és Tomor Szilvia orvos – idézték fel az iskolához kötődő emlékeiket, sztorijaikat, valamint szóltak életükről, tapasztalataikról, terveikről.

Az utolsó program egy nagyszabású gálaműsor volt a város színháztermében Unger Tamás alpolgármester köszöntőjével, ahol az iskola minden osztálya szerepelt Horváthné Árvai Mária drámapedagógus rendezésében, valamint volt tanítványok – Baki Szabolcs trombitaművész, Benkő Dávid táncművész, Rózsás Hajnalka és Nagyné Rózsás Anna színjátszók és Szórádi Gábor előadóművész – is felléptek. Az évfordulós rendezvénysorozat állófogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában