Bringások paradicsoma

2019.06.04. 07:00

Hazai és uniós támogatással megújult több utca Balatonakarattyán

Több mint 300 millió forint hazai és uniós támogatással közel öt kilométeren teljesen megújult több akarattyai út, amelyek a szélesítés után kerékpárforgalomra is alkalmasak már, hangzott el az ünnepélyes átadáson.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Külön üdvözölte Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő azt, hogy az utakat a gyerek- és sportnap alkalmából vehették birtokba a helyiek, illetve a vendégek. A kerékpárforgalmi utak jó minőségűek, biztonságosak. Az államtitkár rámutatott, Balatonakarattya jó úton jár, fejlődik, majd példaként megemlítette a közvilágítás korszerűsítését, illetve a műfüves focipályát, amit már átadtak.

Matolcsy Gyöngyi polgármester aláhúzta, kiemelt kormányzati fejlesztéssel még idén elkezdődik a balatoni kerékpárút felújítása. Az új útszakaszokról elhangzott, a közlekedésbiztonság jegyében összekapcsolják a vasúti, buszos közlekedéssel, hogy a helyi intézményeket kerékpárral elérjék. A polgármester utalt rá, idén turisztikai forrásból a szabadstrand felújítására 50 millió forintot költenek. Tavaly a Bercsényi strandra 43 milliót, a Lidóra 30 millió forintot költöttek.

– Ha figyelembe vesszük, hogy négy éve váltunk le Kenesétől, és a nulláról indultunk, nagy eredmény, hogy az év végére a saját vagyonunk várhatóan eléri a közel egymilliárd forintot, ami elsősorban pályázati támogatásnak köszönhető. Balatonakarattyának több évtizedes lemaradást kell behoznia, vélekedett az elöljáró.

A szónokok a szalagátvágás után végigkerékpároztak az egyik új úton, majd extrém kerékpáros trial bemutatóval szerzett izgalmakat két bajnok, Végh András és Német Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában