lakossági igény

2019.06.12. 11:00

Javítják a pápai Szent László utca térkövezését

Várhatóan a hét végéig befejeződik a Szent László utca javítása. A munkálatok ideje alatt arra kérik a gépjárművel közlekedőket, lehetőleg ne az út két oldalán parkoljanak, várakozzanak.

Polgár Bettina

Várhatóan a hét végéig befejeződik a Szent László utca javítása

Fotó: Polgár Bettina

Bakó István, a pápai városgondnokság vezetője elmondta, nagyon aprólékos munkát végeznek, hiszen az utcában lévő elöregedett térkő már nem kapható, illetve utángyártás sem lehetséges, ezért sajátos módszerhez kellett folyamodniuk. Annak érdekében, hogy a javítási munkákhoz térkövet nyerjenek, az utca teljes hosszában harminc méterenként 1,2 méter széles sávokat jelöltek ki. Ezekről a részekről felszedték a korábbi térkövet, és egységes antracitszürke térkő burkolattal látták el a sávokat. Az ilyen módon nyert régi, ám jó állapotú térkövekkel pedig hozzáláthattak a hibás elemek cseréjéhez.

A városgondnokság vezetője rámutatott, közel 400 térkövet kell kicserélniük. – Jellemzően nem összefüggő területről van szó, hanem egyszerre 6–10 mozgó, törött vagy lepattogzott szélű térkövet kell kivenni, majd mindent úgy kell visszailleszteni, hogy a javított rész igazodjon a környezetéhez – mutatott rá Bakó István.

Várhatóan a hét végéig befejeződik a Szent László utca javítása
Fotó: Polgár Bettina

Hozzátette, az utca burkolatának elhasználódásához hozzájárult az idő, hiszen több mint húsz éve rakták le a régi térköveket. Emellett a túl nagy szemcseméretű ágyazat sem bizonyult megfelelőnek, amibe annak idején a térköveket helyezték. A felújítás során már a mai gyakorlatnak megfelelő szemcsenagyságú zúzalékot használják.

– Jelzőtáblával, illetve közlemény formájában is tudattuk, hogy az út két oldalán lehetőleg ne parkoljanak, ne várakozzanak a gépjárművel közlekedők a munkálatok ideje alatt. Ennek ellenére sokan nem veszik figyelembe az erre vonatkozó táblákat – hangsúlyozta Bakó István. Mint mondta, a felújítás a hét végéig várhatóan lezárul, az anyag- és munkadíj pedig mintegy 700 ezer forintot tesz ki.

Unger Tamás, Pápa alpolgármestere kifejtette, több lakossági bejelentés is érkezett arra vonatkozóan, hogy időszerű lenne a Szent László utca felújítása. A lakossági igényre reagálva a városgondnokság azonnal elkezdte a munka megszervezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában