gyermekszületési támogatás

2019.06.08. 11:00

Pöttöm polgárait ünnepelte Ajka

A város önkormányzata a közelmúltban gyermekszületési támogatásban részesített minden ajkai állandó lakos kisgyermeket, aki 2018. április 30. és 2019. április 30. között jött a világra.

Borsos Renáta

A Pöttöm polgárok ünnepe elnevezésű eseményen diplomát kaptak a kicsik, és a város ünnepélyesen is a polgáraivá fogadta őket.

Az önkormányzat évek óta támogatásban részesíti a kisgyermekes családokat, mely pénzösszeget a saját költségvetéséből gazdálkodja ki. Hivatalos tájékoztatás szerint idén 262 kisgyermek kapta meg a támogatási összeget, mely az utóbbi években folyamatosan növekedett. Tavalyelőtt 50 ezer forintot, tavaly 60 ezer forintot, idén pedig 70 ezer forintot kaptak a kisgyermekes családok. Ikerszületések esetében az összeg duplázódott.

A Pöttöm polgárok ünnepe rendezvény évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Idén sem övezte kevesebb lelkesedés, a művelődési központ aulája és az Agóra tér megtelt kisgyermekes családokkal, hogy közösségben ünnepeljék a nemrégiben világra érkezett kisbabákat. A kicsik és a családok tiszteletére rendezett eseményt a település polgármestere, Schwartz Béla nyitotta meg. Kiemelte a gyermekvállalás, a családalapítás szent feladatát a szülőkre nézve. Elmondta, a rendszerváltás óta nem született annyi gyermek Ajkán, mint a mostani időszakban. Az önkormányzat kiemelt faladatai között említette, hogy segítse az életkezdést, hisz a gyermekek a jövő reménységei, ők az élet ajándékai.

Az eseményen a babák kis kezéről festéklenyomat készült, hogy hitelesítse azt az okmányt, melyet emlékként őrizhetnek majd a szülők, hogy évek múltán is mosolyogva gondolhassanak vissza a pöttömök tiszteletére rendezett napra.

A családokról fénykép is készült az Agóra téren az Ajkai Fotóklub jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában