hálás valamennyi tanárának

2019.06.01. 19:00

Zirci diáklány az eladó szakma sztárja

Somogyi Dóra, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának végzős diákja országos első helyezést ért el a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

Kelemen Gábor

Somogyi Dóra az aranyéremmel és az oklevéllel, melyet az értékteremtő szakmák társadalmi rangjának elismerése érdekében kifejtett sikeres tevékenységéért vehetett át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától

A verseny másik neve alapján úgyis mondhatjuk, ő a „Szakma Sztárja”, 2019-ben a legjobb az eladó szakmájú diákok között az országban.

Néhány évvel ezelőtt a gépi forgácsoló szakmában született hasonló siker, de arra még nem volt példa, hogy az eladók között ilyen teljesítményt érjen el valaki a zirci iskolából.

A Szakma Kiváló Tanulója egy háromfordulós verseny, melyre az év első negyedében került sor. A döntőben a Hungexpón bizonyíthatta rátermettségét a hét legjobb diák. Gyakorlati vizsgatevékenység magyar és idegen nyelven, élőmunka, termékajánló, áruforgalommal kapcsolatos munkavégzés tartozott többek között az utolsó forduló feladatai közé.

Somogyi Dóra az aranyéremmel és az oklevéllel, melyet az értékteremtő szakmák társadalmi rangjának elismerése érdekében kifejtett sikeres tevékenységéért vehetett át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától

– Nem számítottam rá, hogy nyerek. Hármunkat szólították fel a színpadra, s gondoltam, biztos én leszek a harmadik. Amikor a műsorvezető kimondta első helyezettként a nevemet, megkérdeztem: „Tényleg?”, s amikor jöttem le a színpadról, még akkor sem akartam elhinni – idézi fel az eredményhirdetés felemelő pillanatait a dudari lakhelyű Somogyi Dóra, aki 2016-ban kezdte tanulmányait a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájában, eladó szakirányon.

Meséli, hogy nagy élményt jelentett számára a döntő, hiszen remek hangulatban teltek el az ott eltöltött napok, nagyon sokan voltak a vásártéren, nem utolsó sorban különleges elbánásban részesítették a verseny utolsó felvonásának résztvevőit. Az ünnepélyes díjátadóra a Parlamentben került sor, ahová Dórát elkísérte barátnője és Horváth Attila, a szakképző iskola igazgatója is, aki természetesen nagyon büszke tanítványukra.

A kiemelkedő eredményt elérő diáklány nem feledkezik meg azokról sem, aki segítették az útját. Szakmai gyakorlatát egy csetényi kisboltban töltötte, ahol nagyon sok tapasztalatot szerzett, jól szolgált ez az időszak a versenyre való felkészülésre. S persze hálás valamennyi tanárának, akik hozzájárultak az iskola, s a város hírnevét is öregbítő sikerhez.

Somogyi Dóra az országos első helyezéssel a szakmai vizsga alól is mentesült, megérdemelten vehette át jeles bizonyítványát, s bár több helyről is kapott állásajánlatot, folytatja tanulmányait iskolájában, szeretne leérettségizni, miközben diákmunkát végez egy pékségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában