a szabadság napja

2019.07.01. 19:00

A szovjet csapatok kivonulását ünnepelték Somlóvásárhelyen

A szabadság napjára emlékeztek vasárnap a Somló hegy alatti Körmendi réten felállított id. Antall József-emlékműnél hazánk történelmének e fontos dátumát hangsúlyozva.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Marton Zsolt és Bujdos Zsuzsanna az ünnepségen Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Rémai Zsuzsanna a Lyra Dalkör nevében köszöntötte a megjelenteket, majd emlékeztette a jelenlévőket arra a napra, amikor a Somló hegy alatt 1991. július 1-jén id. Antall József, az ország akkori miniszterelnöke bejelentette, hogy az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot.

Marton Zsolt és Bujdos Zsuzsanna az ünnepségen Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A megemlékezésen Marton Zsolt, a település polgármestere hangsúlyozta hazánk történelmének e fontos dátumát. Úgy fogalmazott, hogy emlékezni kell, mert ha nem tesszük, azzal megszakad az összetartozás köteléke, és a jelen emlékezői nem tudnak erőt meríteni a múlt vívmányaiból ahhoz, hogy a jelen nehézségei felett úrrá tudjanak lenni.

A megemlékezésen közreműködött a Lyra Dalkör, valamint Borbély Csabáné, aki Weöres Sándor Rapszódia a kivívott szabadságról című versét szavalta el.

Ezt követően Somlóvásárhely képviselő-testülete, valamint a Somló és Térsége Gyermekeiért Egyesület nevében a közös emlékezés és összetartozás koszorúját helyezte el az emlékműnél Marton Zsolt és Bujdos Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában