közösségi tér a falu szívében

2019.07.28. 11:30

Bánd turisztikai vonzerejét növeli az új látogatóközpont

Ünnepélyes keretek között, a falunapi programsorozat keretében szombaton felavatták az új közösségi teret a községben. A 148 millió forintos, az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott forrásból megvalósult beruházás részeként felépült egy látogatóközpont, egy foglalkoztató épület szabadtéri színpaddal, és egyéb kapcsolódó fejlesztések is történtek az Essegvár közelében.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Széchenyi 2020 program keretében, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg a „Turisztikai vonzerőfejlesztés az Essegvár környezetében” elnevezésű projekt, amelyre sikeresen pályázott még 2017-ben a bándi önkormányzat. A pályázat a település legfőbb látványosságának, az Essegvár környezetének rehabilitációját és fejlesztését tűzte ki célul, Bánd turisztikai vonzerejének növelése érdekében.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az avatóünnepségen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy Bánd egy büszke település, amelynek közössége büszke sváb hagyományaira és épített örökségére. Gratulált a nagyléptékű fejlesztéshez, és mint mondta, az új rendezvényhelyszín kiválóan szolgálja majd az itt lakók érdekeit.

Steigervald Zsolt polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a mostani fejlesztéssel jelentős fejlődésen megy keresztül a község. Hangsúlyozta, hogy bár mindent, ami a megszokottól eltérő, azt a bizonytalanság szelleme veszi körül, és nem egyszerű egy ilyen kis önkormányzatnak egy ilyen, a település jövőjét nagyban befolyásoló döntést meghoznia, de mégis belevágtak.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az új komplexummal kapcsolatban megjegyezte, hogy az az itt élő közösség összekapcsolódási pontjának meghatározó eleme lesz, és alkalmas a helyiek és az ide látogatók szabadidejének hasznos eltöltésére is. – Az, hogy a település rendben legyen, illetve, hogy tiszta és élhető legyen, az az önkormányzat feladata. Az, hogy fejlődjön és új lehetőségek nyíljanak meg előtte, az már a kormány és az önkormányzat közös dolga – fogalmazott a polgármester, aki kiemelte azt a példaértékű összefogást, amelyet az itt élők és a településről elszármazottak nyújtanak Bánd fejlődéséért.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A szalagátvágást követően kulturális műsorokat láthattak az ünnepség résztvevői az új szabadtéri színpadnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában