két keréken

2019.07.20. 16:39

Biztonságos csomópont és új kerékpárút épült Szabadságpuszta és a belváros között

Elkészült a Szabadságpusztát a belvárossal összekötő bicikliút, amelyet a településrész családi napján jártak végig szombaton.

Marton Attila

20190720 Szabadságpuszta, bicikliút avató. Kovács Áron önkormányzati képviselő, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A déli iparterületről induló kerékpározás előtt Porga Gyula polgármester arról beszélt, az új útszakasz révén Szabadságpuszta közelebb került a belvároshoz, míg a településrész bevezetőútja előtt a 73-as úton lévő csomópont átalakítása az autóval, gyalog vagy kerékpárral közlekedők átkelését tette biztonságosabbá. Hozzátette, a kerékpárút folytatásaként épülhet meg a Veszprémből a Balatonhoz vezető kerékpárút Felsőörs és Alsóörs irányába.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő felidézte, az elmúlt tíz évben a Szabadságpusztán élők három kérése vált valóra. Megújult a közösségi ház épülete, az elkészült kerékpárútnak köszönhetően nagy mértékben javult Veszprém elérhetősége, valamint biztonságossá alakították a csomópontot azzal, hogy lámpás kereszteződéssé alakították át. Kovács Áron, a városrész önkormányzati képviselője arról beszélt, a kerékpárút létesítése népszerűsíti a biciklis közlekedést, így az új nyomvonal nemcsak összeköti a két településrészt, hanem „a jövőbe vezet”.

Porga Gyula, Ovádi Péter és Kovács Áron haladt a kerékpáros menet élén, amely a déli iparterületről Szabadságpusztára hajtott
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A mintegy bruttó 280 millió forintba kerülő beruházás részeként a Sepsiszentgyörgy utca végétől közel 1300 méter hosszú szakaszon három méter széles kerékpározásra is alkalmas, szilárd burkolatú mezőgazdasági utat építettek ki, amely egy közel 750 méter hosszú szakaszon kétszer egysávos kerékpárútként folytatódik Szabadságpusztára. A nyomvonal keresztezi a 73-as számú utat. A csomópontban az önkormányzat és a Magyar Közút Zrt. közös beruházásában építettek ki az elmúlt hónapokban jelzőlámpás rendszert, amely a gyalogos és kerékpáros közlekedők átvezetését is biztosítja. A kereszteződést emellett kanyarodósávval bővítették Szabadságpuszta irányába.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kerékpáros családi napot főző- és palacsintaevőverseny, a környezettudatos életmódot megismertető játékos foglalkozás és számos gyermekprogram színesítette. A rendezvényt a Szabadságlakótelepi Baráti Kör szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában