Komfortosabb körülmények között

2019.07.06. 11:00

Új szárnnyal bővült a balatonfüredi rendelőintézet

A védőnők munkakörülményeit javító épületszárnnyal bővült a helyi szakrendelő. Két új garázzsal, napelemes rendszerrel és egy kerékpártárolóval is gazdagodott a fejlesztés révén a rendelő­intézet.

Marton Attila

Ács Károly és Bóka István vágta át a nemzeti színű szalagot Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az 1975-ben épült rendelő­intézet bővítését azért határozták el, hogy javítsanak a védőnői működés feltételein.

Bóka István polgármester az intézmény átadóünnepségén elmondta, a fejlesztésre 60 millió forint támogatást nyert el a város az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), amelyet önerővel egészített ki az önkormányzat. Elmondta, a védőnői szárny mellett két új garázzsal, napelemes rendszerrel és egy kerékpártárolóval is gazdagodott a fejlesztés révén a rendelőintézet.

Ács Károly és Bóka István vágta át a nemzeti színű szalagot Fotó: Penovác Károly/Napló

Ács Károly, a balatonfüredi szakrendelő-intézet igazgató-főorvosa elmondta, az új épületszárnnyal tágasabb és komfortosabb munkafeltételek mellett dolgozhatnak a védőnők.

A védőnői tanácsadás (rendelés) továbbra is az épület földszintjén vehető igénybe, az első emeleti új, mintegy száz négyzetméteres szárnyban a védőnői szolgálat kap helyet. Hozzátette, a beruházás még magasabb szintű ellátást tesz lehetővé. Az igazgató arról is beszélt, a védőnői szolgálat hungarikum, az ebben résztvevők nagyon fontos feladatot látnak el azzal, hogy a terhességtől a gyermek felnőtté válásáig segítik a szülőket.

Balatonfüreden hét védőnő dolgozik: öten körzeti feladatot látnak el a településen, ketten ifjúsági és iskola-egészségügyi tevékenységet végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában