segítség a strandon

2019.08.02. 07:00

Elismerést kapott az életmentő almádi rendőr

Önkormányzati kitüntetést vehetett át Büki Zsolt rendőr százados, aki a minap életet mentett a Balatonnál.

Marton Attila

Büki Zsolt az önkormányzati elismeréssel Fotó: Nagy Lajos/Napló

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Ahogyan arról beszámoltunk, július 23-án egy balatonalmádi hotel strandján mentették meg egy fürdőző életét. Az elismerést Bálint Sándor alpolgármester adta át. Kiemelte, az oklevéllel az önkormányzat elismerését és nagyrabecsülését fejezi ki Büki Zsoltnak az életmentésért. A rendőr százados Almádi várossá nyilvánításának harmincadik évfordulója alkalmából készült dísztárgyat is átvehetett az alpolgármestertől.

Büki Zsolt az önkormányzati elismeréssel Fotó: Nagy Lajos/Napló

Büki Zsolt felidézte, a budatavai strandon teljesített szolgálatot szabadidejében vízimentő polgárőrként, amikor jelzést kaptak, hogy a szomszédos strandon kihúztak egy hölgyet a vízből. A segítségnyújtást a fürdőzők megkezdték, majd Büki Zsolt mellkasi kompresszióval folytatta az életmentést, és rövidesen a nő életjeleket adott. Ezután stabil oldalfekvésbe helyezték a nőt, akinek állapotát a mentők stabilizálták.

A századosnak – aki öt éve teljesít szolgálatot a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon – az önkormányzati kitüntetés mellett a megyei főkapitány is elismerést adott át a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában