Mosollyal fizettek

2019.08.14. 07:00

Rendezvényen kovácsolták közösséggé az óvárosiakat Ajkán

A mosoly nemcsak az öröm kifejezője volt, hanem fizetőeszköz is a Petőfi Sándor, Móra Ferenc és Móricz Zsigmond utca által határolt parkban a napokban rendezett Óvárosi nyár programon.

Tisler Anna

A lufihajtogató mindenkit megajándékozott egy figurával Fotó: Tisler Anna

Az ötletgazda és szervező Dorner László és barátai voltak, akikkel az önkormányzati képviselő évek óta együtt dolgozik a rendezvényeken. Célja az volt, hogy közösséggé kovácsolják az óvárosiakat. Kifejezzék, hogy a közösségi élményt, az egymásra figyelést, a szeretetet, az együtt töltött idő értékét nem lehet pénzben mérni. A fiatalok és idősek mosolyogjanak egymásra, beszélgessenek, a gyerekek használják közösen a játékokat.

A lufihajtogató mindenkit megajándékozott egy figurával, lehetett színezni, rajzolni, volt kézműves foglalkozás, arcfestés, népi játékok, körhinta, lovaglás, lovas kocsizás, légpuskalövészet, íjászat.

A lufihajtogató mindenkit megajándékozott egy figurával Fotó: Tisler Anna

A vendéglátás ezúttal sem maradt el, kínáltak többféle házi süteményt, zsíros kenyeret, a felnőtteknek csapolt sört, a gyerekeknek üdítőt.

Dorner László a körzetében, az Óvárosban és a Bányásztelepen évek óta évi több programot szervez. A Bányásztelepen a karácsonyi program és a Dióünnep örvend egyre nagyobb népszerűségnek, az Óvárosban a kirakattárlat, a húsvéti és karácsonyi rendezvény vonz tömeget. A szervezésben magánszemélyek, civil szervezetek vesznek részt.

A vendéglátásban sokan segítenek házi süteménnyel, az érdeklődők kínálásával. A közös munka során kialakult egy egymást segítő közösség, a lakók pedig jobban kötődnek a városrészhez. A közös képviselő, Csiza Ferenc és egy régi óvárosi lakos, Horváth Imre kérdésünkre elmondta, az óvárosi társasházakra nem jellemző az elidegenedés. Itt ismerik egymást a szomszédok, beszélgetnek, ha kell, segítenek egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában