széles programkínálat

2019.08.03. 07:00

Sportoltak, táncoltak és strandoltak a gyerekek a gannai táborban

Harminchét résztvevővel szervezték meg a hagyományos német nemzetiségi tábort a községben, mely immár a 21. a sorban. A gyermekeket ez alkalommal is széles programkínálat várta.

Polgár Bettina

Ábrahám Tiborné, a tábort szervező Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője elmondta, leginkább helyi lakosokat vártak a programsorozatra, de mint minden évben, idén is érkeztek a környékbeli településekről táborozók. A jelentkezők életkora széles skálán mozgott az óvodásoktól kezdve egészen 14 évesekig.

Az egyhetes tábort a Szarvaskör Egyesület jóvoltából kézműves-foglalkozás színesítette, emellett sportprogramokkal is kedveskedtek a résztvevőknek. A Jókai Mór Városi Könyvtár zenés műsort biztosított, emellett a kosárfonás terén is kipróbálhatták ügyességüket a résztvevők Dávid Tamás irányításával. Marosi Dia festőművész kreatív foglalkozást tartott a gyermekeknek, a nemzetiségi vonalat pedig táncoktatás formájában illesztették be a tábor programkínálatába, valamint Beszprémi Vendelné Magda nemzetiségi viseletbe öltöztetett babáit mutatta be.

A helyi gyermekek mellett a környékbeli településekről is érkeztek táborozók Fotó: Polgár Tibor

Számos vidám sorverseny, számháború, rókavadászat is szerepelt a programban. A hőségre való tekintettel nagy népszerűségnek örvendett a vízibomba-dobálás is. A tábor zárásaként a salföldi majorba látogattak el a résztvevők, a közeli ábrahámhegyi strandon pedig az ebéd elfogyasztását követően késő délutánig tartó strandolással ért véget az egyhetes program.

Ábrahám Tiborné kiemelte, idén is nagyon pozitív visszajelzések érkeztek mind a gyermekek, mind pedig a szülők részéről a tábor kapcsán, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában