fergeteges hangulat

2019.08.27. 17:31

Véget ért a Pannon Egyetem Gólyatábora

Három napon keresztül uralta a megyeszékhelyet a Pannon Egyetemre érkező gólyák hada.

Horváth Virág

Augusztus 24-én, szombaton érkeztek városunkba a frissen felvételt nyert jövendőbeli hallgatók, és kedden, a reggeli után hagyták el a Hotel Magister épületét.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a három nap folyamán nemcsak szórakoztak, kikapcsolódhattak a fiatalok, de közösséget építhettek, megismerhették a felsőbb éves hallgatókat, az egyetemet, és nem utolsó sorban az EKF győztes Veszprém városát is.

Kereken háromszázhetven gólya vett részt idén a gólyatáborban, és hetvenöt segítő patron kísérte őket végig a gólyatábor alatt. A patronáló és segítő hallgatók a szervezőkkel karöltve nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a megyeszékhelyen élőket ne zavarják, és arra is, hogy az egyetem épületét megtiszteljék a megfelelő viselkedéssel.

A gólyatábor alatt szervezők négy csapatra osztották a fiatalokat, és patronálóik segítségével vették az első nap akadályait, vettek részt csapatépítő játékokon, és oldottak meg különböző feladatokat. A Pannon Egyetem Gólyatáborának második napján, vasárnap este rendezték meg a Munkacsarnokban a „Nagyvetélkedőt”, ahol az újdonsült egyetemisták csapatai versengtek egymással. Az összesen négy csapat közel két és fél órán keresztül vett részt a vicces sorversenyeken. A munka mellett volt idő a kikapcsolódásra is, hiszen vasárnap este Curtis adott koncertet a DC-ben, de minden este DJ-vel és tánccal szórakozhattak a fiatalok.

- A hangulat fergeteges volt, mind a gólyák, mind patronálóik és főpatronjaik óriási energiával és csapatmunkával törekedtek arra, hogy legyen miről beszélgetni szeptemberben két óra között. A Hallgatói Önkormányzat segítői csapatának köszönhetően garantált volt a mókásabbnál mókásabb, csapatépítő, összekovácsoló feladatok biztosítása – mondta el a Napló kérdésére Juhász Judit, a Gólyatábor egyik szervezője.

A három napon át tartó versengésre a hétfő esti gálaműsor tette fel a koronát, hiszen az ott előadott műsoraik is hozzátettek a megszerzett pontszámaikhoz. A gálaműsornak a „B” épületi aula adott otthont, ahol minden csapat előadta saját műsorát – ami jellemzően egy táncos, énekes előadás volt -, a saját dalát, illetve bemutatták a közösen elkészített zászlóikat is.

Mindeközben az öt főből álló zsűri pontozta a produkciókat. A zsűritagok egyéni produkcióval is készültek, amit szintén a gálaműsoron láthattak a résztvevők. A Török Beatrix által patronált csapat bizonyult a legjobbnak, a 4-es számú nyertes csapat HR, anglisztika, nemzetközi gazdálkodás, műszaki menedzser, biomérnök, illetve mérnökinformatikus gólyákból tevődött össze.

A gólyák kedden ugyan elbúcsúztak, de hamarosan a beiratkozáson ismét találkozhatnak a Pannon Egyetem épületeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában