igazgatók és hulladékkezelő

2019.09.27. 07:00

A ciklus utolsó ülését tartotta a veszprémi közgyűlés

A Petőfi Színház és a megyei könyvtár igazgatójának kinevezéséről is döntöttek a képviselők a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Marton Attila

20190926 Veszprém Városháza Kossuth terem. Veszrpémi Közgyűlés Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Öt évre kinevezték Oberfrank Pált a Petőfi Színház igazgatójának. A direktort egyhangúlag támogatta szakmai bizottság, míg a színház alkalmazottai egyfős többséggel támogatták a jelenlegi intézményvezetőt. Az igazgató újabb kinevezése 2020 februárjától 2025. január 31-ig tart.

A testület zárt ülésen döntött az Eötvös Károly Megyei Könyvtár új igazgatójáról. A testület Baranyai Tamás pályázatát támogatta, megbízatása december 1-jétől szól öt évre, amennyiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyetért a kinevezéssel. Az igazgató korábban pedagógusként és könyvtárakban is dolgozott, 2005–07 között vezette az Amerikai kuckót.

A napirend előtt Hartmann Ferenc (MSZP–DK–P) frakcióvezető a királyszentistváni hulladékkezelő sorsáról kérdezte a polgármestert. Porga Gyula (Fidesz–KDNP) polgármester hangsúlyozta, a 158 településsel működő társulásban nem a veszprémi önkormányzat dönt, a tagoknak konszenzussal kell keresniük a megoldást a problémákra. Hozzátette, csütörtök délutánra egyeztetést szervezett a Budapest úton demonstrálók képviselője, a társulás tagjai és az üzemeltetők között.

A színház és a könyvtár igazgatójának kinevezéséről is döntés született
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Katanics Sándor (MSZP–DK–P) arról kérdezett, hogy szállítanak-e szennyvíziszapot a királyszentistváni hulladékkezelőbe. Czaun János, a társulás elnöke leszögezte, a királyszentistváni telepet működtető társaság eddig sem szállított, és a jövőben sem tervezi szennyvíziszap elhelyezését a hulladékkezelőben. Gerstmár Ferenc (LMP) a klíma-akciótervben vállalt energetikai megújítások teljesüléséről, míg Forgóné Kelemen Judit (független) a bérlakáshelyzetről kérdezte a polgármestert, Porga Gyula mindkét képviselőnek írásban válaszol.

Muraközy Péter lemondott a Veszprémi Programiroda Kft. vezetéséről szeptember végével, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programra való felkészülés feladatai miatt, az ügyvezető helyét Zala­vári Eszter veszi át, kinevezése 2022. október 1-jéig szól.

Jövőre és 2021-ben 80 millió forinttal támogatja az önkormányzat a város NB III-ban szereplő futballcsapatát.

A testület egyhangúlag elfogadta a város zöldfelületi stratégiáját. Porga Gyula az ülés végén köszönetet mondott a képviselő-testületi tagoknak és a polgármesteri hivatal munkatársainak az elmúlt öt évben végzett munkájukért.

Az ülés elején a királyszentistváni hulladékkezelő bezárásáért a Budapest úton napok óta demonstrálók osztottak ki egy felhívást céljaikról a képviselőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában