Emberségből jeles

2019.09.28. 11:30

A pápai Mayer János igazán inspiráló nagypapa

Mayer János mintaértékű nagyszülő. Szeptemberben az Apa magazin idei Év apája-pályázatán, közönségszavazásán az előkelő második helyen végzett az inspiráló nagypapa kategóriában.

Laskovics Márió

Mayer János unokáival az Apa magazin pályázatának budapesti díjkiosztóján

Az Apa magazin az apák szemszögéből vizsgálja a világot, hiánypótló szerepet töltve be ezzel a magyar médiapiacon. Őszintén és szórakoztatóan mutatja be a modern apaság örömeit és kihívásait, inspirációt adva ezzel a leendő és gyakorló apáknak. A magazin a közelmúltban pályázatot hirdetett férfiak számára.

Olyan szuper apukák és nagypapák jelentkezését, illetve jelölését várták, akikre környezetük valódi példaképként, a hétköznapok hőseként tekint, olyanokra, akikre mindig lehet számítani. A beküldött jelentkezések alapján a szakmai zsűri augusztusban kiválasztotta az egyes kategóriák öt legerősebb jelöltjét, akik közül a nyertesek a közönség szavazatai alapján kerültek ki. Az ismert apa kategóriában Rákóczi Feri, a hős apában Mikes Norbert, a sportos apában Vizi András, az inspiráló nagypapában Pintér Gábor győzött.

Mayer János unokáival Fotó: Mayer Zseraldina

A pápai Mayer János a nagypapák mezőnyében az előkelő második helyet szerezte meg. Lánya, Mayer Zseraldina nevezte a versenyre.

– Jó példával szolgál unokáinak, ahogy nekem is egész életemben. Nem a legjobb egészségi állapotnak örvendő édesanyámat nem hagyta magára, kitartott mellette jóban-rosszban. Neki a család az élete, és mindig az van az első helyen, bármivel szemben. A munkához is példaértékűen áll hozzá. Villanyszerelőként ötven éven keresztül dolgozott egy munkahelyen. Nem váltogatta azt, mint sok mai fiatal, mert szerette, amit csinált. Ha kellett, ment éjjel-nappal, hőségben-hidegben, esőben-fagyban, soha nem mondott nemet a munkára és vigyázott a társaira. Kétkezi munkájának, a takarékos, nem pazarló életmódjának köszönhetően az élete folyamán három lakást is felépült: egy lakótelepit, egy sorházat, ahol édesanyámmal laknak, majd a mi házunkat, ahol férjemmel és két unokájával élünk. Nemrég lett nyugdíjas, azóta otthon dolgozik, gondoskodik a mamáról, valamint előszeretettel látogat minket, imádja az unokáit – jellemezte édesapját Mayer Zseraldina.

Mayer János unokáival az Apa magazin pályázatának budapesti díjkiosztóján

Hozzátette, hogy Mayer János emberségből is jeles. Ezt megmutatkozik abban, hogy tisztelettel bánnak vele az emberek. Jótékonykodik, segíti a faluját, minden évben támogatója a gannai nemzetiségi napnak, ahova unokáit is elviszi, hogy megismerjék gyökereiket.

– Kisebb lányom születésénél személyes támaszom volt, ugyanis a férjemet mandulagyulladása miatt nem engedték be a kórházba. A papa viszont ott volt – mint mindig, ha szükség van rá – és segített. Mindig hálás szívvel gondolunk rá. Köszönjük valamennyi pápai, pápakovácsi és gannai lakosnak, illetve mindenki másnak, aki szavazatával támogatott minket – zárta könnyeivel küszködve Mayer Zseraldina.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában