családi programok

2019.09.20. 07:00

Lakótelepi napon találkoztak a fürediek

Rendkívül gazdag családi programokkal várták az érdeklődőket Balatonfüreden, a 20. lakótelepi-, és egészségnapon, a Köztársaság lakótelepen, szeptember 14-én, amit Pálffy Károlyné önkormányzati képviselő szervezett.

Kovács Erika

Sokan állták körbe a mentőhelikoptert, amit belülről is megnézhettek a felnőttek, gyerekek

Fotó: Kovács Erika/Napló

Mint a főszervező elmondta, legfőbb céljuk az, hogy találkozzanak, beszélgessenek egymással az emberek, felnőttek és kisgyermekek. Elsősorban a Füredhő épületénél, illetve a Köztársaság lakótelep északi oldalán, az óvodánál és a bölcsődénél, valamint az Aradi Vértanúk parkja közötti területen várták a programokkal az embereket. Így egyebek mellett volt önkéntes váradás, a vöröskereszt szervezésében, egészségügyi szűrések, mérések, tesztek, tanácsadás az óvodában, háziorvosok, asszisztensek részvételével. Szakemberek, orvosok, védőnők beszéltek a kisgyermekek egészségéről, illetve mozgásszervi betegségekről, kezelésükről is.

Gézárt Viktor rendőr zászlós, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság képviseletében és Bors nevű belga juhász kutyájával a lakótelepi napon

A gyermekeket külön programokkal várták, így légvárral, gumiköteles ugrálóval, bütyköldével, arcfestéssel. Nagy érdeklődés kísérte a kerámiafestést, művészek vezetésével. Az érdeklődők készíthettek karton képkeretet, szalvétát ragaszthattak, és megismerkedhettek a díszítési technikákkal. Sokan részt vettek a környezetvédelmi társasjátékon a Nők a Balatonért Egyesület szervezésében, valamint az aszfaltrajzversenyen, rendőrmotoros fotózkodáson, közlekedtek a pedálos gokarttal, illetve a kerékpáros ügyességi pályán, kitöltötték a KRESZ-tesztet, megnézhették a rendőrkutya bemutatót.

Sokan állták körbe a mentőhelikoptert, amit belülről is megnézhettek a felnőttek, gyerekek

Bemutatkoztak a tűzoltók, a mentők, a légimentők, és a szervezők a sportprogramokról sem felejtkeztek meg. A napot záró gálán pedig művészeti csoportok léptek fel, mások mellett a Ferencsik János Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara, a Kék Balaton Dalkör, az Acro Dance SE, Balatonfüred Város Vegyeskara, a Balatonfüred Néptáncegyüttes. A lakótelepi napot táncházzal, szeretetvendégséggel zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában