uzsonnás­doboz

2019.09.28. 11:00

Praktikus ajándékot kaptak a veszprémi elsősök

A VHK Nonprofit Kft. ötletének és vállalásának köszönhetően már hagyományosan, valamennyi veszprémi első osztályos diák uzsonnás­dobozt kap.

Molnár Sándor

Giricz Erzsébet a Deák-iskola 83 elsősének visz uzsonnásdobozt, amelyeket Horváth Zoltántól vett át

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A tavaly indított akcióval már több mint 1200 kisgyermeket értek el. A Bakony–Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont és a VHK munkatársai közösen osztották ki a napokban a praktikus zöld dobozokat a VHK Kistó utca 8. szám alatti oktatótermében. Az iskolák zöldkoordinátorai vették át azokat, és személyesen juttatják el a tanulóknak.

– A célunk az, hogy egyre kevésbé terheljük a környezetet, és ne növeljük a szeméthegyeket – fogalmazott Horváth Zoltán, a VHK Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki elmondta még, hogy ezzel a dobozkával a gyerekek naponta egy-egy nejlonzacskó felesleges használatát küszöbölhetik ki, és a családoknak sem kell a csomagolóanyagot megvásárolni.

Giricz Erzsébet a Deák-iskola 83 elsősének visz uzsonnásdobozt, amelyeket Horváth Zoltántól vett át
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az első akciót követően elvégzett közvélemény-kutatásból kiderült, hogy jó visszhangja van a kezdeményezésnek, a gyerekek örömmel fogadják, és szívesen használják az uzsonnásdobozokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában